Народна странка

Јеремић: Не доливати уље на ватру мржње и подела

Јеремић: Не доливати уље на ватру мржње и подела

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да не треба доливати уље на ватру постојеће мржње и нетрпељивости у друштву, јер то највише одговара онима чије се политичко деловање заснива на деструкцији и којима поделе међу грађанима продужавају рок трајања на власти.

Зато морамо да спустимо тензије, како би се створила претпоставка да један број гласача владајућег блока промени начин на који виде ствари. Они нису наши непријатељи, већ наше комшије и суграђани. Неки од њих су заведени, неки притиснути, неки само другачије мисле од нас, а то није и не сме бити смртни грех. Све док поделе буду биле на живот и смрт, дотле ћемо имати ситуацију сличну оној у Црној Гори, а тамо иста власт траје већ 30 година“, рекао је Јеремић у Панчеву на трибини Народне странке о бојкоту избора.

Да је бојкот био успешан знаћемо ако власт и после 21. јуна настави да напада нас, а не оне који за себе тврде да су опозиција а заправо су помогли режиму изласком на изборе. Други показатељ успеха бојкота биће ако међународна заједница настави да у нама види релевантног саговорника, јер ће то значити да нове институције немају легитимитет какав су га имале раније“, додао је Јеремић.

Јеремић је навео да ниједна опозициона листа која ће учествовати на изборима нема капацитет да изброји гласове и контролише изборни процес и да ће зато морати да прихвати оно што им власт саопшти.

„Режим ће једнима рећи ’добили сте 2,8 одсто, више среће следећи пут’, а другима ’браво, добили сте 3,2 одсто, прешли сте цензус’. Ти ће бројеви бити потпуно произвољни“, рекао је Јеремић.

Председник Народне странке је поновио да је останак код куће 21. јуна најбоље што грађани могу да ураде за себе, јер ће тако сачувати и здравље и достојанство, пошто епидемија вируса корона није прошла и постоји здравствени ризик од изласка на биралишта, а гласањем се ионако ништа не може променити јер су избори намештени и резултат је унапред познат.

Јеремић је истакао да је циљ Народне странке промена система, а не само промена коалиције на власти.

„Не смемо поновити грешке 5. октобра. Тада канцер није оперисан и вратио се као рецидив у много агресивнијој форми. Морамо Србију заувек ослободити зла које више никада не сме да се понови“, рекао је Јеремић.

Потпредседник Народне странке и председник Градског одбора Нови Сад Борислав Новаковић рекао је да је бојкот неопходан корак ка стварању услова за промене и да у политици нема пречица, јер су све пречице или странпутице или воде у амбис.

„Опозиција мора да има менталну конституцију за победу и свакодневну борбу. Ми се не боримо за власт, него за слободу“, навео је Новаковић.

Председник Одбора Народне странке за привреду и предузетништво Владимир Ковачевић рекао је да не иступање против власти СНС-а није само питање политике, него и части, јер се не може допустити да лошији владају бољима.

„Народна странка то показује и својим деловањем и својим програмом. Имамо економски програм чије спровођење утиче на побољшање стандарда и повећање запослености. Припремили смо и мере које ће побољшати положај домаћих привредника“, додао је Ковачевић.

Председник Градског одбора Народне странке Панчево Станко Пужић истакао је да једини начин да се на изборима 21. јуна не гласа за СНС и Александра Вучића јесте да се не гласа уопште и позвао грађане Панчева да тог дана остану код куће.