Народна странка

Јеремић: У бојкоту је цела права опозиција, ко се још премишља, није нам ни потребан

Јеремић: У бојкоту је цела права опозиција, ко се још премишља, није нам ни потребан

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас у борби за промену система не може бити компромиса и да бојкот „лажних избора“ мора бити тоталан и без изузетка, јер се против режима не може борити договорима и прављењем „фантомских група грађана“ које служе само да би се добиле привилегије и још неко одборничко место.

„Не можете истовремено пристајати да паразитирате на систему и имати аспирације да га промените. Драго ми је да је цела права српска опозиција у бојкоту. Они који се још премишљају, они нам ни не требају, а ко иде на лажне изборе са Вучићем 26. априла, желимо му сву срећу“, рекао је Јеремић у Крагујевцу код штанда Народне странке.

Јеремић је позвао грађане да бојкотују систем и „изборну фарсу“, најављену за 26. април.

„Бојкот – то је наша порука. Бојкот поимања политике и бављења јавним послом због личне користи. Све док буде тако, неће бити излечења. Бојкот значи жртву, јер бављење јавним послом у нормалној држави значи жртвовање зарад вишег интереса и интереса народа“, рекао је Јеремић.

Потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић рекао је да је бојкот почетак кампање за слободне изборе.

„У бојкоту нема места за оне који су спремни да зарад калкулација и шибицарања продају велику идеју. Нема компромиса ако желимо да се изборимо за будућност наше деце. Не желим да Александар Вучић брине о будућности наше деце, што је слоган СНС-а. Они ће бринути о њиховој деци, али то значи да наша деца одлазе из Србије и лече се СМС порукама. На то не смемо пристати. Само је бојкот победа за Србију“, рекао је Алексић.