Народна странка

Јеремић: Народна странка закорачила у кампању бојкота

Јеремић: Народна странка закорачила у кампању бојкота

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да је, што се тиче Народне странке, кампања за бојкот предстојећих парламентарних, локалних и покрајинских избора већ почела.

„Пошто медији нису отворени и доступни, као што неће ни бити, кренули смо у теренску кампању. Обићи ћемо целу Србију у кампањи јачег интензитета него када би учествовали на предстојећим лажним и намештеним изборима“, рекао је Јеремић у Врбасу, где је разговарао са грађанима и члановима Народне странке.

Јеремић је изразио наду да ће ускоро и остале антирежимске организације одлучити да бојкотују изборе, као што је то учинила Народна странка.

„Што пре сви будемо начисто и што пре кренемо у заједничку кампању за бојкот избора, то ће резултати бити бољи“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да избори на пролеће 2020. године неће бити избори за то ко ће ући у парламент, већ „да ли овако устројен режим, корумпиран и наопак, има или нема легитимитет да влада још четири или више година“. „Став Народне странке је да нема, и да што пре режиму дође крај, то ће бити боље за грађане Србије, а најбржи пут до краја режима председника Србије и СНС-а Александра Вучића води преко бојкота система који је тај режим направио“, рекао је Јеремић.

Општински одбор Народне странке Врбас је акцијом „Кафа слободе“ обележио  годину дана од незаконитог рушења баште „Центар кафеа“ у том граду, која је срушена само зато што кафеом управља председник општинског одбора Огњен Вујичић.

Акцији су, поред Јеремића, присуствовали и повереник Народне странке за Војводину Борислав Новаковић, председник Општинског одбора Врбас Огњен Вујичић, председници других општинских одбора из Војводине, као и чланови и активисти Народне странке и грађани.

Вујичић је рекао да му је башта срушена без икаквог законског основа, налога или објашњења, и истакао да ће то доказати и у судском процесу који је у току.

Рушење баште је пре годину дана обезбеђивало 40 униформисаних лица, а полиција је ухапсила укупно осам људи, међу којима и Новаковића, пошто су тада покушали да уђу у башту и попију кафу.