Народна странка

Јеремић: Недолазак ЕУ посматрача због ризика од короне потврда да нема услова за изборе

Јеремић: Недолазак ЕУ посматрача због ризика од короне потврда да нема услова за изборе

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да у Србији апсолутно не постоје здравствени услови за одржавање избора 21. јуна и да то потврђује и одлука Европског парламента да не пошаље посматраче због разлога здравствене безбедности.

„Европска унија, која нас је позивала да изађемо на изборе, сада каже да неће слати посматраче због здравствених разлога и то би требало да нам нешто каже. Разговарао сам са кључним представницима Европског парламента за Србију, Тањом Фајон и Владимиром Билчиком, који су ми пренели да неће бити посматрача“, рекао је Јеремић у Суботици, где је разговарао са грађанима.

„Ако из света људи не долазе у Србију да би посматрали изборе, колики је онда здравствени ризик за оне који ће улазити на бирачка места, пролазили кроз процедуру бирања и после тога се враћали својим домовима у додир са укућанима“, упитао је Јеремић.

Јеремић је разговарао са грађанима Малог Иђоша, Бачке Тополе, Сенте и Суботице, које је позвао да 21. јуна остану код куће и тако сачувају здравље и достојанство.

„Немојте се излагати здравственом ризику тако што ћете ићи на гласање, а поготово зато што ваш глас не може ама баш ништа да промени. Не знам да ли има икога у Србији ко мисли да постоји било какав степен неизвесности око резултата избора 21. јуна. Без обзира да ли се слажете са ставовима Народне странке, останите код куће за ваше добро. Ситуација се неће променити до 21. јуна“, рекао је Јеремић.

Поред председника Народне странке, са грађанима војвођанских општина разговарали су и потпредседник Борислав Новаковић, повереник за Војводину Светозар Чиплић, генерални секретар Стефан Јовановић и потпредседник Извршног одбора Слободан Илић, а са грађанима Суботице разговарао је и потпредседник Народне странке Никола Јовановић.

Јеремић и повереник Народне странке за Мали Иђош Иштван Биро указали су на велики проблем загађења реке Криваје, због којег грађани воду из чесме не могу да користе за пиће, него су изложени додатном трошку и морају да купују воду у флашама.

Председник Градског одбора Народне странке Суботица Владимир Половина рекао је да је Општа болница у Суботици ново жариште вируса корона и да је због угрожавања здравља пацијената и свих Суботичана поднео кривичну пријаву против против градоначелника Суботице Богдана Лабана и директора болнице Слободана Пушкара, као и против начелника Одељења за гинекологију.

„Лабан је у петак рекао да у Суботици нема новозаражених, болница је саопштила да има троје заражених, а Пушкар је позирао и сликао се са оружјем и те фотографије слао својим колегама“, рекао је Половина.

Половина је навео да су на Одељењу гинекологије заражени немедицинско особље и лекар, који је на посао долазио без заштите, а чак је и две жене породио царским резом, па су на том одељењу заражене труднице и породиље.

„Управа болнице у Суботици очигледно није способна да се бави овим озбиљним проблемом, али је способна да запосли “политичког аналитичара” Бранка Радуна у свом Одељењу за информатику“, рекао је Половина.