Народна странка

Јеремић: Бојкот је најбољи начин отпора лажним и намештеним изборима

Јеремић: Бојкот је најбољи начин отпора лажним и намештеним изборима

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да најбољи начин да грађани пруже отпор „намештеним и лажним изборима 21. јуна“ јесте да тог дана остану код куће, и најавио да ће опозиција у наредних двадесетак дана о томе разговарати са грађанима широм Србије.

„Останите 21. јуна код куће и тако сачувајте здравље и достојанство. То је најважнија порука коју преносимо грађанима“, рекао је Јеремић новинарима код београдске пијаце Каленић, где је разговарао са грађанима.

Јеремић је навео да постоје два кључна разлога због којих би грађани 21. јуна требало да остану код куће.

„Први је здравствени, јер ће здравствени ризик постојати и 21. јуна, и то не битно другачији од оног који постоји данас. Данас овакав скуп не би могао да буде одржан у затвореном простору, а сва бирачка места биће у затвореном простору. Други разлог је морални – нико својим гласом 21. јуна неће променити резултат избора, јер је унапред познат“, рекао је Јеремић.

На питање да ли је данашња акција код Каленић пијаце „активан бојкот“, Јеремић је одговорио да јесте у мери у којој здравствене и друге околности то дозвољавају.

Функционери и активисти Народне странке разговарали су код пијаце Каленић са грађанима и делили им нови број „Новина“.

У акцији су, између осталих, учествовали и потпредседник Народне странке Никола Јовановић, генерални секретар Стефан Јовановић, председник Одбора за привреду и предузетништво Владимир Ковачевић, као и председник Омладине Иван Гајић.