Народна странка

Јеремић: Вучић је кукавица, а такви су спремни на највећа непочинства

Јеремић: Вучић је кукавица, а такви су спремни на највећа непочинства

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да је председник Србије и СНС-а Александар Вучић изузетно "плашиљив човек", али да су кукавице у стању да у свом страху почине и највећа непочинства, и да би зато требало бити веома опрезан.

Јеремић је у интервјуу сарајевском листу "Дневни аваз", упитан да ли ће се преговори Приштине и Београда завршити позитивним исходом, одговорио да "мисли да неће, јер Вучић лаже".

"Он увек лаже - патолошки, без изузетка. У Србији је већ велики број људи који су то схватили. Али он лаже и све своје међународне саговорнике, и не верујем да ће се то позитивно завршити. Мислим да је његова идеја да се у последњем тренутку извуче, а да покуша да окриви неког другог у за то. Али ја то не могу да тврдим јер немам с њим никакав контакт, као и нити с било ким из његовог окружења", навео је Јеремић.

Јеремић је додао и да Вучић није најстабилнија личност.

"Он једно мисли данас, а сутра нешто сасвим друго. То је човек видно нарушеног здравља, тако да би све у вези са њим требало узимати с великом дозом резерве", рекао је Јеремић.

Јеремић је, поводом протеста који се шире Србијом, рекао да "нема више назад".

"То више неће моћи да се врати у боцу. Људима је стварно доста. Доста им је понижавања, малтретирања - што психичког, што економског, што физичког. Људи чезну за елементарном нормалношћу", навео је Јеремић.

Јеремић је истакао да су протести борба за „базичну демократију“, каква је у Србији успостављена 2000. године.

"Тада је у Србији успостављена демократија, које више нема. Она је у Србији суспендована, као и демократске институције", рекао је Јеремић.

Упитан како како ће Вучић завршити, односно да ли ће предати власт или ће бити нових избора, Јеремић је одговорио да неће бити више ниједних избора каквих је било у последњих неколико година.

"Опозиција више неће учествовати на изборима док се не осигура да они буду слободни и поштени", рекао је Јеремић, и додао да опозиција више неће давати легитимитет било којој актуелној или будућој институцији која не буде изабрана под нормалним условима.

Цео интервју можете прочити овде.