Народна странка

Јеремић: Вучић се приземно свети легендарном Ђорђу Марјановићу

Јеремић: Вучић се приземно свети легендарном Ђорђу Марјановићу

Председник Народне странке Вук Јеремић данас је најоштрије осудио одлуку локалне власти у Кучеву да промени назив Центра за културу који је носи име познатог певача Ђорђа Марјановића.

„Послушници Александра Вучића у Кучеву срамно покушавају да укаљају националну легенду Ђорђа Марјановића. Одлука о промени назива центра није само знак непоштовања према једном од наших највећих певача, него и чин освете због опозиционог деловања његовог сина Марка Марјановића“, рекао је Јеремић.

Јеремић је подсетио да је Ђорђе Марјановић пре више од 15 година оставио отисак шаке у холу Центра за културу у Кучеву и на тај начин прихватио част коју су му на референдуму указали његови Кучевљани.

„Сада, међутим, власт оличена у Вучићевим следбеницима жели да уништи све што подсећа на величину наше националне легенде. Ако не поштујемо великог Ђорђа Марјановића и све што је он урадио, ако не поштујемо једног од симбола националне културе, како можемо да очекујемо од те власти да поштује остале грађане“, упитао је Јеремић.

Јеремић је истакао да је Ђорђе Марјановић „већи и од напредњака и од онога коме се клањају и чије идеје спроводе“.

„Величину Ђорђа Марјановића не могу и неће угрозити бахатост и примитивизам напредњака. Они ће ускоро постати прошлост коју ћемо на следећим изборима испратити звиждуком у осам“, закључио је Јеремић.