Народна странка

Икодиновић председник Одбора Народне странке за спорт, Короман потпредседник

Икодиновић председник Одбора Народне странке за спорт, Короман потпредседник

Прослављени ватерполиста Данило Икодиновић од данас је председник Одбора за спорт Народне странке, а некадашњи капитен Црвене звезде и фудбалски репрезентативац Огњен Короман потпредседник тог одбора.

„Пратим политику и у њој ми је најближи председник Народне странке Вук Јеремић. Одлучио сам се за овај корак после разговора са њим и потпредседницима странке Синишом Ковачевићем и Здравком Поношем. Допале су ми се њихове идеје и они као људи и зато сам одлучио да прихватим понуду да дођем на чело спортског одбора Народне странке“, рекао је Икодиновић на конференцији за новинаре у Народној странци.

 

Икодиновић је рекао да се још увек није учланио у Народну странку и упитао „зашто одмах мора чланство“.

„Први пут сам активан у политици и ангажовао сам се јер сматрам да је ситуација катастрофална, како у политици, тако и у спорту. Последњих дана видимо да лете главе и грозно је“, додао је Икодиновић.

Икодиновић је навео да су га друге странке позивале да се ангажује, али да се он одлучио за Народну странку.

Прослављени ватерполиста и олимпијац рекао је да се нада да ће његово искуство допринети напорима да се унапреди спорт у Србији.

Морамо да се бавимо првенствено дечијим спортом, као и рекреативним, а врхунски спорт долази на крају. Изгубили смо спорт и сада морамо да плаћамо да нам се деца баве спортом. Посебно се морамо посветити школском спорту. Усвајаћу све корисне сугестије и надам се успешној сарадњи“, рекао је Икодиновић.

Огњен Короман је рекао да је одлучио да се ангажује у Народној странци пре шест месеци, када је упознао Јеремића и „увидео да је он озбиљан човек и патриота“.

Ситуација у фудбалу је криминална и ту су неопходне промене. Указујем већ дуже време на криминал и корупцију у српском фудбалу и говорим о председнику Фудбалског савеза Србије Славиши Кокези, али га помињем само у вези са фудбалом, јер ме друге афере не занимају. Држим се само спорта и фудбала“, навео је Короман.

Короман је истакао да је „фудбал у Србији практично угашен“ и да три, четири човека „одлучују о судбини спорта, фудбала и наше деце“.

Нико нас у Европи више не схвата озбиљно и неминовне су промене читавог система у фудбалу. Неопходно је да дођу часни људи без мрља који ће очистити цео Фудбалски савез Србије. Фудбал морамо очистити у сарадњи са полицијом и тужилаштвом, како бисмо поново били једна од водећих фудбалских нација у Европи“, рекао је Короман.

Он је истакао да „90 одсто фудбалера“ размишља као он, а пре свега наш прослављени ас Немања Видић.

Даћу све од себе да доведем Немању Видића и још веће асове него што сам ја да буду део тима, фудбала и Србије. Изборићу се за своје циљеве, јер желим добро српском фудбалу и нашој деци. Уз Народну странку сам свим срцем и патриотски“, закључио је Короман.

Короман је рекао да му је из СНС-а „нуђено да промени став и обећавано да ће добити функцију, само да се смири“.

„То ми је нудио човек из врха СНС-а, а нудили су ми и из државне безбедности. Нудили су ми функције у Црвеној звезди и ФСС. То је било пре три, четири месеца. Ја, међутим, нисам човек кога је могуће купити за новац“, рекао је Короман, и додао да он „не може да ради као фудбалски тренер јер је не подржава власт“.

Јеремић је рекао да је Народна странка данас најорганизованија политичка партија у опозицији и да има одборе за све области у којима ће бити неопходне промене у будућности.

„Од данас имамо и одбор за спорт који ће водити Икодиновић, а Короман ће бити потпредседник. Имамо Одбор за спољне послове, којим председавам, Одбором за безбедност председава Здравко Понош, на челу Одбора за културу је Синиша Ковачевић, Одбором за правосуђе председава адвокат Боривоје Боровић, Одбором за бригу о породици председава Санда Рашковић Ивић, имамо јаке одборе за привреду и предузетништво, пољопривреду, здравство, саобраћај и енергетику“, рекао је Јеремић.

Понош је навео да се спорт има професионалну и аматерску димензију.

„Прва асоцијација на професионални спорт у Србији су криминал, корупција и насиље, а када се помене школски спорт и школска игралишта, онда људи прво помисле на оно што деца зову ’блејалишта’, и на полигоне за тренирање и стажирање за дилера дроге. То мора да се промени и ми мислимо да је то могуће“, закључио је Понош.