Народна странка

Јеремић: Сачувајте здравље и достојанство – останите 21. јуна код куће

Јеремић: Сачувајте здравље и достојанство – останите 21. јуна код куће

Председник Народне странке Вук Јеремић позвао је данас грађане да 21. јуна, за када су најављени избори, остану код куће и тако сачувају здравље и достојанство.

„Постоје два суштинска разлога због којих би грађани тога дана требало да остану код куће. Први је здравствени - и даље постоји опасност од заразе. Не одговара здравој памети то што је држава практично преко ноћи објавила да више нема потребе за рестрикцијама било какве врсте. Избори најављени за 21. јун ће бити први у Европи од почетка пандемије“, рекао је Јеремић у Фејсбук интервјуу за лист „Данас“.

Јеремић је навео да је други разлог то што је свима унапред познат резултат избора, и да то  неће бити промењено било чијим гласањем.

„Бојкот није само питање држања дате речи, већ и да покажемо да се овим не бавимо зарад некакве буџетске апанаже. Они који су се определили за бојкот су се одрекли те привилегије. Сигуран сам да ће грађани то узети у обзир у будућности“, рекао је Јеремић.

„Држање дате речи је суштинско питање. У српској политици је много воде протекло од када је неко испунио обећање. Изградња кредибилитета почиње са тим“, додао је Јеремић.

Јеремић је навео да је Народна странка донела одлуку о бојкоту још у августу прошле године и да после тога више није ни разматрала то питање.

„Ми држимо реч и не одустајемо од обећања која смо дали, упркос томе што ће нас то свакако коштати као политичку организацију“, истакао је Јеремић.