Народна странка

Народна странка Чачак: Основано повереништво, др Александар Радојевић повереник

Народна странка Чачак: Основано повереништво, др Александар Радојевић повереник

Народна странка основала је данас повереништво у Чачку. За повереника је изабран лекар Александар Радојевић, председник Групе грађана „За напреднији Чачак“, са којом је Народна странка успоставила блиску сарадњу. Конференцији за новинаре на којој је објављено оснивање повереништва присуствовали су председник Народне странке Вук Јеремић, потпредседници Мирослав Алексић и Синиша Ковачевић и генерални секретар Народне странке Стефан Јовановић.

Јеремић је истакао да је Чачак за Народну странку важан град, а за њега лично и посебно значајан, јер су се његови преци настанили у Јежевици код Чачка 1817. године, а председник Народне странке је шеста генерација која води порекло из тог села.  

„Били смо опрезни и темељни приликом формирања одбора у Чачку. Народна странка има више од 100 одбора широм Србије и за годину и по дана успели смо да успоставимо најбољу инфраструктуру од свих опозиционих странака. Од данас имамо и повереништво у Чачку“, рекао је Јеремић.

Јеремић је најавио да ће оснивачка скупштина Градског одбора Народне странке Чачак бити одржана на пролеће.

„Народну странку чине и воде људи остварени у својим професијама. Доктор Аца Радојевић је угледни лекар и његов учинак добро је познат свим Чачанима. Радојевић ће бити први кандидат за председника чачанског одбора“, рекао је Јеремић.

Јеремић је, поводом најава у режимским медијима о сукобима на Косову и Метохији, рекао је да је реч  о „неодговорној, беспризорној и режираној фарси“ и да ништа даље није од стварности од тврдње да су преговори пропали, а да је истина да су Београд и Приштина на корак од договора по којем би се Србија трајно и неповратно одрекла Косова и Метохије.

„Резолуција такозване скупштине у Приштини има за задатак само да појача драму, како би се стекао утисак неке победе после договорене поделе Косова и Метохије по којој би  више од 90 одсто територије припало Албанцима, а остатак Србији, с тим да и делови општина Прешево, Бујановац и Медвеђа такође постану део тог новог Косова“, навео је Јеремић.  

Јеремић је додао да би власт у Србији потом приказала победу у којој је највећи добитак избегавање рата и сукоба.  

„Апсолутно нема никакве претње ратом, осим од групе криминалаца и ратних злочинаца на чијем су челу Александар Вучић, Хашим Тачи и Рамуш Харадинај. Та криминална злочиначка банда је једина која овог тренутка може да доведе до било какве турбуленције на овим просторима, али мислим да међународна заједница то неће дозволити ни њима тројици, који у овом тренутку врло блиско сарађују“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да је крајње неодговорно што се грађани доводе у „стање страха и конфузије и лудила“.

„Не прети нам никаква опасност, осим од ова три криминалца“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да, на основу разговора које је имао у САД са америчким званичницима, али и на основу састанака са другим међународним саговорницима, нема никакве сумње да је на столу је план о такозваном разграничењу“.  

„Остало је још само неколико месеци до рока који је председник Србије и СНС-а Александар Вучић обећао да ће испунити главно обећање које га је довело на власт 2012. године – формално отписивање суверености Србије над територијом Косова у међународно правном формално обавезујућем смислу и омогућавање Приштини да постане члан УН", рекао је Јеремић.

Потпредседник Народне странке Синиша Ковачевић рекао је да би протесте који се шире Србијом требало орочити до 9. маја, Дана победе над фашизмом, и поставити конкретне захтеве властима.

"Потребно је поставити конкретне захтеве, који су и морално утемељени. Логично је тражити оставку Вучића и оставке читавог руководства Радиотелевизије Србије. Ако те захтеве не испуне, онда да се 9. маја сви окупимо испред Председништва Србије", рекао је Ковачевић.

Први потпредседник Народне странке Мирослав Алексић је, упитан о стању у медијима, одговорио да се држава одлучила да се формално повуче из власничке структуре свих медија, међу којима и Танјуга, Политике и Вечерњих новости.

"Танјуг је, међутим, остао да живи као фантомска организација, и ја не говорим да ли би требало да постоји или не. Агенција Бета постоји, жива је и здрава, постоји и Фонет, али они су у подређеној позицији у односу на Танјуг који је режимска агенција. Држава руши институције да би могла да их злоупотребљава, као што то чини са Танјугом, који је некада радио свој посао професионално", рекао је Алексић.

Радојевић је рекао да је дошло време да се опозиција у Чачку удружи и пружи снажан одговор узурпаторској власти, која контролише све у држави.

„Зато смо се одлучили на сарадњу са Народном странком Вука Јеремића. Направићемо фронт који ће пружити отпор бахатим дахијама и на следећим изборима ћемо их победити“, навео је Радојевић.