Народна странка

Јеремић позвао Ану Брнабић на телевизијски дуел

Јеремић позвао Ану Брнабић на телевизијски дуел

Председник Народне странке Вук Јеремић позвао је данас председницу Владе Србије Ану Брнабић на телевизијски дуел на Радио-телевизији Србије, поводом полемике у којој је Јеремић објавио документе за које тврди да доказују да је премијерка у сукобу интереса, јер компанија њеног брата Игора Брнабића ради уносне послове са државом.

"Мени би то било прво гостовање на РТС од оснивања Народне странке. Може?", упитао је Јеремић председницу владе на друштвеној мрежи Твитер, уз опаску да би једноставан начин да премијерка допринесе упристојењу јавне дебате био да једном лидеру опозиције у одговору узврати са "Ви".

Ана Брнабић је на Твитеру претходно објавила да "не може да се ваља у блату" са Јеремићем и да нема времена да одговара на "сваку твоју лаж и увреду".

"Човече, да ли си ти уопште свестан у каквом стању сте земљу оставили и шта сада све треба урадити", навела је Ана Брнабић.

Полемика на Твитеру председника Народне странке и премијерке је почела када је Јеремић објавио одлуку предузећа "Електромреже Србије" којом је посао вредан 10,6 милиона динара додељен фирми "Asseco SEE", на чијем је челу Игор Брнабић, а у одлуци се наводи и да је та компанија једина благовремено послала понуду.

Јеремић је потом објавио и оквирни споразум Управе за заједничке послове републичких органа са фирмом "Asseco SEE", о пружању услуге одржавања комуникационе опреме "Cisco Citrix" Пореске управе.

Председник Народне странке је пре тога на Твитеру објавио да се породица Брнабић налази у очигледном сукобу интереса и обећао да ће у будућности за то одговарати, на шта је премијерка реаговала.

"Вуче, честитам ти на још једном мушком и јуначком нападу. Нешто си ти ипак погрешио… Нисам ја добила 200.000 долара од катарске амбасаде у Берлину, него ти. А, што се лоповлука и корупције тиче, ти и твоје колеге непревазиђени сте у савременој српској историји. 'Ај остај ми здраво!'", одговорила је Ана Брнабић Јеремићу.

Ана Брнабић је на Твитеру објавила и да је фирма "Asseco" једна од многих компанија које се баве израдом платних и кредитних картица, а да је "чула и да је у власништву њеног брата", те да та фирма нема никакав интерес да се у Србији издаје "Дина" картица, а не и остале картице.