Народна странка

Врбас: Народној странци неће моћи да приступе они који су уништили Србију

Врбас: Народној странци неће моћи да приступе они који су уништили Србију

Општински одбор Народне странке Врбас усвојио је документ којим се обавезао да неће примити нити једног функционера актуелне владајуће коалиције који је учествовао у урушавању институција система.

По „споразуму о прелетачима“, Народној странци неће моћи да приступи нико ко се огрешио о законе Србије, као ни они који су обављали јавне функције у општинској управи у последњих 30 година, јер је последица њиховог рада смањење броја становника Врбаса за приближно 50 одсто.

Народна странка Врбас се бори за слободне и фер изборе, али се морамо борити и за поштовање изборне воље грађана и након изборног дана.

Подсећамо Србију сваке године напусти више од 60.000 радно способних становника, а у нашој држави живи 1.800.000 сиромашних, више од 800.000 пензионера прима пензију мању од 25.000 динара, док потрошачка корпа износи 37.000 динара, а минимална зарада 27.000 динара.

Не смемо више да допуштамо да посланици и одборници продају своју част и глас грађана, који су указали поверење њима и странкама које представљају, а зарад личних интереса попут боље позиције у јавном предузећу или новчане надокнаде.

Не можемо дозволити да наши суграђани буду предмет куповине као на пијаци или берзи, где се прећутно зна колико кошта мандат у Скупштини Србије, а колико у градским и општинским скупштинама.

Када скупштинска већина зависи од једног мандата онда цена вртоглаво скаче до директорских позиција у јавним предузећима или до много већих свота новца из буџета који плаћају грађани.

Споразум ћемо понудити свим опозиционим странкама, покретима и организацијама у Врбасу.

Морамо вратити поверење изборни процес, јер грађани не желе да изађу на изборе и због тога што знају да резултати избора не гарантују да ће број мандата учесника на изборима остати исти до краја мандата. 

Народна воља се не може и не сме прекрајати зарад нечијег интереса.

 

Милош Краљ,

потпредседник Општинског одбора Народне странке Врбас