Народна странка

Народна странка Врање: Пуна подршка порталу Инфо Врањске изложеном притиску Миленијум тима

Народна странка Врање: Пуна подршка порталу Инфо Врањске изложеном притиску Миленијум тима

Поводом тужбе компаније "Миленијум тим" против портала Инфо Врањске због преноса конференције за медије Народне странке одржане у Врањској Бањи, а због ставова које су изнели наши представници, а пре свих председник Вук Јеремић, Градски одбор Народне странке Врање сматра да је ово још један у низу притисака на медије, слободно новинарство, а пре свега на портал Инфо Врањске као један од малобројних портала који независно и професионално обавља свој посао.

Тужити један медиј и његовог уредника због ставова лидера одређене политичке странке, у овом случају Народне странке, гротескно је и није ништа друго до застрашивање, због тога што су се исти усудили да раде свој посао професионално и у складу са новинарским кодексом и етиком. Такође, неразумљиво је и то због чега се тужи медиј и његов лидер, а не људи који су говорили на тој конференцији?

Представници Народне странке су на тој конференцији предочили грађанима Врањске Бање ситуацију око доделе компанији „Менијум ресорт“, која је ћерка фирма компаније „Миленијум тим“, бесповратних средства у износу од 10,14 милиона евра од стране Комисије за контролу државне помоћи, са свим пратећим доказима који томе иду у прилог, а све то за реализацију неког наводног пројекта "Ресорт".

Уместо да због ових навода и доказа о испумпавању државног новца за приватне сврхе реагује надлежно тужилаштво, дешава се парадокс да „Миленијум тим“ тужи независан медиј због преношења изговорених речи лидера Народне странке.

Народна странка осуђује овакав вид притиска на слободно и независно новинарство, пружамо сву могућу подршку порталу Инфо Врањске и главном и одговорном уреднику Саши Стојковићу и позивамо све надлежне институције да овим поводом реагују.

 

Народна странка Врање