Народна странка

Поднете кривичне пријаве против СНС насилника који су претукли председника и потпредседника ГО Народне странке Врање

Поднете кривичне пријаве против СНС насилника који су претукли председника и потпредседника ГО Народне странке Врање

Правни тим Народне странке предао је данас Основном јавном тужилаштву у Врању кривичну пријаву против Божидара Поповића, Милоша Антића и још двојице НН лица који су 4. новембра извршили насиље над председником и потпредседником ГО Народне Странке Ђорђем Ристићем и Драганом Павловићем.

Адвокат и члан одбора за правосуђе Ђорђе Гачевић из адвокатске канцеларије Боровић истакао је  да су кривичне пријаве за извршење кривичног дела "насилничко понашање и угрожавање сигурности поднете услед “инертности надлежних органа, пре свега полиције чија је то дужност и обавеза”.

Он је позвао полицију и тужилаштво да поступају у складу са Уставом и законима.

“Подсећамо надлежне органе да остале радње које буду чинили у правцу спровођења доказних радњи, у погледу ове кривичне пријаве, ураде савесно, пре свега мислим на достављање снимака са видео надзора Народног универзитета у Врању, преко којих се може утврдити идентитет виновника”, рекао је Гачевић 

Председник Градског одбора Народне странке Врање Ђорђе Ристић истакао је да је напад на њега и потпредседника и одборника Драгана Павловића  од стране четворице активиста СНС доказ да СНС не трпи аргументовану критику и да” услед недостатка аргумената у своју одбрану прибегава најбруталнијем насиљу”.

“Напади од стране режима на оне који мисле другачије и који имају храброст да своје мишљење искажу јавно све су чешћи. Међутим, ми се нисмо уплашили, а ова ситуација нам је само дала још већи подстрек да се још јаче боримо против ове насилничке, бахате и неспособне власти”, рекао је Ристић.

Он је апеловао на Основно јавно тужилаштво у Врању да, у циљу правичне и професионалне истраге, а ради утврђивања чињеничног стања затражи од директорке Народног универзитета снимке са сигурносних камера, који су кључни доказ из кога ће се видети да су насилници из Српске напредне странке лажно у јавности говорили да су они жртве.

Председник Извршног одбора Народне странке Владимир Добросављевић истакао је да је инцидент у Врању доказ да режим, уз физичко насиље над неистомишљеницима,“ кроз пропагандну машинерију од криваца прави жртве“ и додао да то показује да је  данас у Србији “ једина успешна привредна грана медијска фабрика лажи".

“Та грана од криваца прави невине жртве, а од страдалника кривце. Народна странка својим приступом овом догађају врло јасно показује да неће дозволити да њени чланови буду изложени било каквом терору, као што нећемо допустити да било који грађанин буде жртва таквог понашања. Нећемо се уплашити и попустити и на сваки овакав начин знаћемо да пружимо адекватан одговор” – поручио  је Добросављевић.

Народна странка подсећа да су након физичког напада на чланове Народне странке у Врању, у Параћину разбијена стакла на излогу просторија странке, а да је затим посланик Парезановић упутио јавне претње председнику Народне странке Вуку Јеремићу. Такав однос режима према неистомишљеницима и цртање мете на челу Вука Јеремића може се завршити као случај Оливера Ивановића и зато још једном позивамо тужилаштво да у случају ових претњи реагује.