Народна странка

Ковачевић: Колико је витамина и по којој цени купљено за 9,4 милиона евра

Ковачевић: Колико је витамина и по којој цени купљено за 9,4 милиона евра

Члан Председништва Народне странке Владимир Ковачевић изјавио је данас да су у набавци витамина за пензионере дискриминисани произвођачи који нису позвани на погодбу са државом и упитао по којем је критеријуму позвано неколико компанија и колико је суплемената и по којој појединачној цени купљено за „објављених 9,4 милиона евра“.

„Ако то власт не открије сада, откриће тужилаштво полиција и Специјални суд после промене власти. Овај спорни поступак хитне набавке витамина без објављивања јавног позива мора бити расветљен до краја“, рекао је Ковачевић, који је и председник Одбора Народне странке за привреду и предузетништво.

Ковачевић је додао да суплементи које ће добити пензионери „не лече и не решавају алармантна стања“, већ помажу на дуги рок организму, па због тога никако не могу бити предмет хитне и неизоставне набавке.

„Помоћ је усмерена само пензионерима и тиме су дискриминисани грађани Србије који нису пензионери, а такође могу да се заразе вирусом корона и да оболе од ковида-19“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је навео да власт поклањањем пензионерима цинка и витамина Ц и Д покушава да поткупи тај део бирачког тела.

„Председник Србије Александар Вучић је показивањем суплемената мађарског произвођача на свим телевизијима и у свим медијима потпуно осрамотио све произвођаче из Србије“, рекао је Ковачевић.

„Српски пензионери нису крпе и нека им власт врати новац који им је одавно узела, па ће онда они својим парама купити те суплементе по свом избору, а не по Вучићевом“, закључио је Ковачевић.