Народна странка

Ковачевић: Повећати акцизе на алкохол и дуван зарад помоћи привреди

Ковачевић: Повећати акцизе на алкохол и дуван зарад помоћи привреди

Члан Председништва Народне странке и председник Одбора за привреду и предузетништво Владимир Ковачевић изјавио је данас да би требало повећати акцизе на дуван и алкохол за 50 одсто зарад помоћи привреди и запосленима.

„Тиме би се обезбедила средства за мере које је предложила Народна странка – одлагање плаћања рата кредита банкама за још три месеца и да у том периоду сви доприноси и порези за раднике падну на терет државе. Предложили смо и одустајање државе од наплате пореза на добит за 2020. годину по месечним аконтацијама сходно завршном рачуну за 2019. годину“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је додао да је гориво већ преоптерећено акцизама, што има директан утицај на смањење конкурентности привреде и отежавање позитивног пословања.

„Народна странка се не противи додатном опорезивању свих облика луксуза зарад стабилности буџета и подршке домаћој привреди и њеним запосленима“, рекао је Ковачевић.  

Ковачевић је навео да та странка подржава иницијативу синдиката као додатни притисак на државу да поново сагледа положај привредника и запослених.

„Привредницима је јасно је да у привреди и економији следи велика бура, односно криза услед пандемије вируса корона. Зато што пре морају бити примењене економске мере које ће спречити најтеже последице, попут масовних отпуштања, велике незапослености и стрмоглавог пада животног стандарда“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је додао да се на отвореном мору не вади гориво из резервоара, него напротив, додају се резервни мотор и већи резервоар.