Народна странка

Ковачевић: Нове економске мере - бацање новца у бунар и непотребно задуживање

Ковачевић: Нове економске мере - бацање новца у бунар и непотребно задуживање

Члан Председништва Народне странке Владимир Ковачевић изјавио је данас да држава у буџету нема новца за нови пакет мера привреди, који је најавио председник Србије Александар Вучић, и да ће због тога узети „огромне кредите и бацити новац у бунар, јер мере неће дати позитиван ефекат“.

„Привредницима нису потребне мрвице нити пола ’минималца’ у наредна три месеца, што је мамац за држање радника који се не могу упослити. Привредницима је потребан посао којег сада нема. Овај пакет је рециклирање старих мера већ виђених неколико пута“, рекао је Ковачевић, који је и председник Одбора Народне странке за привреду и предузетништво.

Ковачевић је истакао да је Народна банка Србије „одговорна за крутост у финансирању српске привреде“ због које већина привредника не може да добије кредите.

Ковачевић је навео да ће „по представљеној гарантној шеми, 500 милиона евра кредита бити  раздељено целој српској привреди, а да је грађане само арапско-српски аранжман назван Ер Србија коштао више стотина милиона евра бесповратних средстава“, и додао да се „најављује и попустљиви приступ од још 500 милиона евра“.

„Давање по 110 евра сваком од 1,7 милиона пензионера је ужасно велика цена као мамац за лојалност на изборима коју ће плаћати наша деца и унуци. То је опет корумпирање бирачког тела, али овог пута на рате да пажња не посустане, а последња рата најављена је за новембар, таман пред изборе“, рекао је Ковачевић.

„Сав новац који се нуди привреди је кредитни и мораће се вратити, а новац који се поклања грађанима и пензионерима је бесповратан. Вучићев пакет изазива страх од будућности. Узећемо огромне кредите које ће враћати будуће генерације“, додао је Ковачевић.

Ковачевић је навео да „једино има смисла мера за ауто-превознике и власнике аутобуса“.