Народна странка

Ковачевић: Американци шанса за успех или нову провалију економије

Ковачевић: Американци шанса за успех или нову провалију економије

Председник Одбора Народне странке за привреду и предузетништво Владимир Ковачевић изјавио је данас да „коридори између Приштине и Тиране и повезивање Албаније са Европом“ нису национални интерес Србије.

„Поздрављамо долазак америчке Међународне развојне финансијске корпорације (ДФЦ) у Србију. Као одговорна странка трудићемо се својом будношћу и ауторитетом угледних чланова Одбора за привреду и предузетништво да највећи део средстава који нам Американци нуде буде усмерен ка малим и средњим предузећима и инфраструктури, али само оној која има смисла за српску економију“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је додао да се противи сваком кредитном задуживању државе „вођеном од оних који никад ништа у свом животу пре политике нису радили“.

„Њих је веома лако преварити. Лако је поред њих изгурати туђи национални интерес и запослити туђе људе. То не смемо никако дозволити, јер ће цех плаћати наши порески обвезници“, навео је Ковачевић.

Ковачевић је додао да „добра намера Американаца мора бити усмерена“ ка индустрији, малим и средњим српским привредницима, а „никако тајкунима СНС режима“.

„Народна Странка има пројекте и програме у интересу малог обичног човека и његовог српског послодавца зарад будућности наше деце. Залажемо се за свако економско унапређење албанских и српских привредника и грађана. Због тога ћемо са великом пажњом пратити однос донираних и кредитних средстава америчке државе српској економији уколико и то не буде државна тајна“, закључио је Ковачевић.