Народна странка

Гајић: Нема напуштања СЗС, Јеремић ће председавати Савезом

Гајић: Нема напуштања СЗС, Јеремић ће председавати Савезом

Преузето са портала Нова (nova.rs).

Апсолутно нема говора о иступању Народне странке из Савеза за Србију, такве информације које пласирају људи из распуштених одбора у Раковици и Гроцкој су нетачне, каже председник Правног савета Народне странке, адвокат Владимир Гајић.

Објашњавајући зашто је дошло до распуштања поменута два одбора, Гајић за Нова.рс каже да је та одлука донета, јер њихови чланови и председници подривају странку.

“Приче о разједињавању опозиције и напуштању СЗС су обична глупост. Народна странка је и даље члан Савеза, присуствујемо свим конференцијама за штампу, Јеремић ће у наредном периоду бити председавајући СЗС. Нема збора о укидању СЗС, али оно око чега тренутно дискутујемо јесте једна шира и већа форма организовања опозиције. О томе се тек прича, то би требало да буде један већи савез опозиције него што је то сад, а Народна странка ће сасвим сигурно бити њен део”, каже Гајић за Нова.рс.

Говорећи о распуштању одбора у Раковици и Гроцкој, као и о изласку из странке потпредседника НС и председника њеног градског одбора Ниоле Јовановића, Гајић каже да је дошло до разилажења у ставовима.

“Никола Јовановић је из неких својих личних интереса, у које не желим да улазим, донео одлуку да иступи из странке. За њим су пошли и одборници и председници ова два одбора. Различито мислимо, имају право да иступе из странке и да наставе својим путем. Нека ту никакве афере нити мистификације. Па ми смо распустили и одбор у Шапцу пре избора, зато што су желели да прекрше одлуку о бојкоту”, наводи Гајић.

На питање да објасни о чему се онда гласало на седници Народне странке после које је Јовановић дао оставку, ако није било речи о иступању из СЗС, Гајић одговара:

“Гласало се о томе да ли ћемо у градској скупштини наступати као Народна странка. Ту нема никакве тајне. Ми смо пре свега у ту скупштину и ушли као Народна странка, СЗС тада није ни постојао. Између осталог, на седницама СЗС договорено је да свака странка чланица максимално ради на јачању својих унутрашњих капацитета, како би што више оснажила до неких будућих избора на којима ће постојати услови да опозиција на њима учествује. Апсолутно није било говора о напуштању СЗС“.

Коментаришући наводе из распуштених одбора да се том приликом гласало и о поверењу Вуку Јеремићу, Гајић каже да је то сам председник странке иницирао.

“Јеремић је то поставио као питање одлучивања о његовом поверењу, јер сматрамо да је то важна одлука, да ли постоји подршка. Иначе, градски одбори не могу да гласају о смењивању, избору или реизбору председника, то се ради на Скупштини Народне странке”, закључује Гајић.