Народна странка

Гајић: Србија би од САД требало да тражи изручење официра ВОА осумњиченог у случају „Јовањица“

Гајић: Србија би од САД требало да тражи изручење официра ВОА осумњиченог у случају „Јовањица“

Председник Правног савета Народне странке, адвокат Владимир Гајић, изјавио је данас да би Србија требало да од САД тражи изручење официра Војнообавештајне агенције Саше Вујисића, осумњичен да је део групе која је узгајала марихуану на "Јовањици".

Гајић је у уторак телевизији Нова С рекао да је Вујисић у Америци и да је "у поступку добијања политичког азила".

Председник Правног савета Народне странке је данас порталу Нова.рс рекао Гајић би Србија требало да се позове на билатерални споразум са САД и тражи његово изручење.

Гајић је подсетио да је реч о истом билатералном споразуму на основу којег се спрема екстрадиција српских држављана из Ниша који су у екстрадиционом притвору у Београду.

„Вујисић није побегао јер у време када је напустио Србију званично није био под истрагом. То је та заштита која се преко контроле над тужилаштвом обезбеђује оним лицима које режим штити од поступка”, рекао је Гајић.

Гајић је додао да је при крају још једна истрага у вези са „Јовањицом“ и да ће вероватно бити још хапшења.  

Он је рекао да је кључна радња на пресецању истраге у главном правцу, који води веома високо, одиграна већ у првим данима у време хапшења власника „Јовањице“ Предрага Колувије.

“Колувија је обичан подизвођач са криминалним досијеом из Немачке, а то је ’промакло’ чак и служби која води рачуна ко се врзма око председника Републике, па је Колувија стигао да буде и део државних делегација”, навео је Гајић.