Народна странка

Гајић: Весић је нападом на владику Григорија показао да никада није био близак са достојанством и угледом

Гајић: Весић је нападом на владику Григорија показао да никада није био близак са достојанством и угледом

Председник Правног савета Народне странке, адвокат Владимир Гајић, заступник епископа диселдорфског и целе Немачке Григорија, изјавио је да је владика одлучио да поднесе грађанску тужбу против заменика градоначелника Београда Горана Весића, јер не може да пређе преко „оволике количине клевета и увреда које Весић изнео у последњих неколико дана“.

„Весић оптужује владику Григорија да има намеру да га убије, да је повезан са криминалцима и да је уживалац дроге. Мислим да никада, чак ни у време стаљинизма није на овако огаван начин један грађанин говорио овако о неком српском епископу“, рекао је Гајић „Данасу“.  

Гајић је Весића назвао „мизерном људском појавом и персонификацијом бахатости, простаклука и некултуре ове власти и њеним најгорим представником“.

„Као и сваки конвертит или јањичар, Весић је заправо гори од оних које представља“, рекао је Гајић.

„Могао бих да закључим да његове увреде и лажи које износи о епископу Григорију дели и председник Александар Вучић, који не подноси презир који угледни људи имају према њему. Тужићемо Весића због повреде достојанства, части и угледа владике Григорија. То су особине са којима Весић никада у животу није имао близак контакт“, рекао је Гајић.