Народна странка

Гајић: Полиција преноси претње СНС-а, тако власт гуши слободу у Србији

Гајић: Полиција преноси претње СНС-а, тако власт гуши слободу у Србији

Председник Правног савета Народне странке, адвокат Владимир Гајић, изјавио је да је полиција у Кикинди „тешко злоупотребљена“ за преношење претњи СНС-а чланици Главног одбора Народне странке Светлани Козић, јер је указала на незаконитости и неправилности у раду Предшколске установе „Драгољуб Удицки“.

„Реч је о преношењу претњи уз сарадњу полиције. Светлани Козић су два полицајца пренела да јој је безбедност угрожена након што је објавила податке о злоупотребама. Они су јој заправо пренели претње СНС-а, који у Кикинди контролише све процесе у јавним установама, па и у предшколској“, рекао је Гајић у програму „Отворено“.

Гајић је навео да је „полицијско застрашивање уобичајени метод режима“, јер даје резултате и многи се уплаше и одустану, али се „власт у случају Светлане Козић преварила“, јер је она је наставила да указује на злоупотребе.

„Мора се утврдити да ли су је полицајци застрашивали самоиницијативно или их је тамо послао неко ко нема везе са полицијом, или их је послао неки њихов непосредно надређени командир, што би било још горе. Када је Светлна Козић тражила од полиције тражила да добије написмено о чему је реч, настао је проблем за њих, јер она неће да се повуче“, рекао је Гајић.

Светлана Козић рекла је да јој је полиција „дошла на врата да је опомене да јој је безбедност можда угрожена“, пошто је на друштвеним мрежама објавила истиниту, доказиву и провериву информацију.

„Рекли су ми и да бих могла бити мета судског гоњења. О разговору полиције са мном није остао писани траг, нису ми показали никакав налог нити је сачињен записник, а нема трага ни о мом разговору са начелником полиције у Кикинди“, додала је Светлана Козић.

„Запослени у тој установи, након моје објаве, дали су изјаве телевизијама Н1 и Нова С у којима су потврдили наводе које сам изнела“, рекла је Светлана Козић, и додала да се у Предшколској установи „Драгољуб Удицки“ догађају шиканирање радника, смењивања и померања на нижа радна места.

Чланица Управног одбора те установе Тања Раца рекла је да је након незаконитог смењивања претходне директорке установе, на то место постављена нова директорка која не испуњава законске услове, али је супруга председника градског синдиката.

„Реч је о очигледном непотизму. Одмах по њеном ступању на то место, у октобру су почела су разрешења главних васпитача у вртићима, које су њихове колеге изабрале међу собом у августу, и постављање нових, а уследиле су и претње запосленима“, навела је Тања Раца.

Тања Раца је истакла да просветна инспекција и инспекција рада нису реаговале на пријаве које су им поднели оштећени радници.