Народна странка

Гајић: Народна странка не доводи у питање заједнички наступ опозиције на изборима

Гајић: Народна странка не доводи у питање заједнички наступ опозиције на изборима

Председник Правног савета Народне странке Владимир Гајић изјавио је данас да је за промену „диктаторског режима“ Александра Вучића потребан заједнички наступ опозиције на изборима и да опозиционе странке сада нису у прилици да једне другима буду конкуренти.

„Бићемо конкуренција када једног дана Србија осване у слободи. До тада смо принуђени да радимо заједно. С друге стране, важно је да све опозиционе странке до избора индивидуално ојачају како би могле да за њих буду спремни у техничком смислу, односно да буду у стању да потпуно контролишу изборе“, рекао је Гајић телевизији Н1.

Упитан о оставци на све страначке функције доскорашњег потпредседника Народне странке и председника Градског одбора Београд Николе Јовановића, Гајић је одговорио да је реч о „пре свега о личним разлозима“.

„Разлози које је Јовановић навео за своју оставку, рекавши да је то учинио јер он покушава да одржи јединство опозиције, уопште нису у супротности са чврстим и врло изричитим ставом Народне странке да ће једног дана само широки фронт и покрет отпора опозиције моћи да се на одговарајући начин супротстави диктаторском режиму“, рекао је Гајић.

Гајић је додао да су „Јовановићеви приватни мотиви друго питање, и да ће се они открити у наредном периоду“.

„Не желимо да од тога правимо велики случај, реч је о турбуленцијама на личном нивоу, на жалост уобичајеним на нашој политичкој сцени“, рекао је Гајић.