Народна странка

Гајић: Неозбиљан Зеленовићев предлог о Косову

Гајић: Неозбиљан Зеленовићев предлог о Косову

Председник Правног савета Народне странке, адвокат Владимир Гајић, одбацио је као „неозбиљан“ предлог председника Заједно за Србију Небојше Зеленовића да се питање Косова и Метохије реши брзо, јер брзо решење тог проблема није могуће.

„Немогуће је брзо решити косовско питање јер, између осталог, постоје и непремостиве правне препреке – Устав Србије и Резолуција 1244 Савета безбедности УН“, рекао је Гајић у Крагујевцу на трибини  „Да ли је боље заслужило нас“.

Гајић је истакао да је Народна странка сматрала да је изборе требало бојкотовати у целој Србији, па и у Шапцу, без обзира што је Зеленовић као градоначелник Шапца био у другачијој ситуацији, јер је трпео притисак Шапчана да одбрани власт.

„Показало се да није имао ни теоретске шансе да добије изборе, јер је власт била спремна да учини све да га у томе онемогући“, рекао је Гајић.

Гајић је навео да не би требало испустити из вида да постоје „опозиционе странке које су плаћене да подривају опозицију, а да је слична ситуација са неким невладиним организацијама које наносе штету опозицији“.

„У томе се посебно истиче Милан Антонијевић, који нас је увео у бесмислени дијалог са режимом који је служио искључиво томе да се сруши бојкот избора“, рекао је Гајић, и додао да Народна странка на такве дијалоге више неће пристајати.