Народна странка

Гајић: Бојкот избора, држава мора да поштује законе, о томе се не преговара

Гајић: Бојкот избора, држава мора да поштује законе, о томе се не преговара

Председник Правног савета Народне странке Владимир Гајић изјавио је да су разговори опозиције и власти на Факултету политичких наука покушај да се створи привид преговора о изборним условима, али да о поштовању закона нема преговора, јер су државни органи дужни да поштују правни поредак.

„Разговори ће пропасти врло брзо и сигуран сам да Савез за Србију нема никакве дилеме и да ће се сигурно одлучити на бојкот избора“, рекао је Гајић на трибини „Како до победе – можемо (ли) заједно“, одржаној у Београду, на броду Друштвеног центра ННК.

Гајић је навео да је бојкот инвестиција и за опозицију и за грађане које представља, а да ће они који изађу на изборе постати део режима и тада ће бити јасно ко је опозиција, а ко режим.  

„Бићемо принуђени на другачији начин борбе и да натерамо режим након избора на којима ће се борити сам против себе да распише нове изборе под другим условима. Бојкот је корак који ће довести до повећања поверења народа у опозицију, јер ће се показати да држи обећање, и бојкот ће нас довести у бољу позицију, не само у унутрашњој политици, него и у спољној“, рекао је Гајић.

Гајић је додао да председник Србије и СНС-а Александар Вучић покушава да разговорима на ФПН-у опозицији нанесе штету, тврдећи да је „спреман да испуни све услове“, а да нема намеру да испуни нити један од кључних услова за слободне изборе, како би на крају опозицију представио као „неразумну, јер је са њом немогуће разговарати“.

„Посебно је гротескна Вучићева изјава да ће допустити да опозиција упише у бирачки списак кога хоће, а избаци кога хоће“, рекао је Гајић, и додао да се Вучићу ништа не може веровати.  

Гајић је навео да је СЗС изричито против грађанских сукоба и покушава да их на сваки начин избегне, иако режим ствара услове да до њих дође.