Народна странка

Гајић: Народна странка држи реч, нећемо променити одлуку о бојкоту, изборни услови катастрофални

Гајић: Народна странка држи реч, нећемо променити одлуку о бојкоту, изборни услови катастрофални

Председник Правног савета Народне странке Владимир Гајић је данас да су услови за предстојеће изборе у Србији катастрофални и да ће странке које изаћи на изборе легитимизовати победу Вучића и СНС.  

"Народна странка се одлучила још 20. августа 2019. године о бојкоту избора. Ми смо били први, у року од две до три недеље и други су одлучили да не изађу на изборе. Ми смо се на ту атмосферу бојкота навикли и поносни смо на то што смо одржали реч. Ништа се није проименило, Услови су далеко гори него што су били пре три месеца. Ово што могу да видим код странака које излазе на изборе је да нема никакве изборне еуфорије, то је све разумљиво, јер је све јасно", рекао је Гајић телевизији Н1.

Гајић је додао да се зна се ко ће да победи на изборима, а још се само не зна са којом разликом ће СНС победити, ко ће успети да скупи потписе и ко ће прећи изборни цензус.

"Ствар је врло проста када имате обезбеђену инфраструктуру која ће да вам помогне око контроле избора. Постоји 8.500 бирачких места и ако имате 8.500 контролора, ви имате потписе за један дан", рекао је Гајић.

Гајић је навео да ће "пристанак да изађете на оваквим изборима, довести до легитимизације победе СНС-а на оваквим изборима".

"Услови су катастрофални, и поред тога излазите да легитимно на тим изборима изгубите и више немате право да на тим изборима помињете да сте изгубили у условима, који су све били, али нису били фер", рекао је Гајић, и додао да "у РИК-у, иако је законом забрањено да једна странка има већину, СНС има нон-стоп већину".

"Осам година Вучић нон-стоп уништава опозицију. Сваки покушај да направите организацију која колико-толико може да се бори у овој политичкој арени је угушен. И он се томе посветио", нагласио је Гајић.

Гајић је навео да и малим странкама које излазе на изборе одговара да бојкот успе, јер би "ако изађе 40, 45 одсто бирача на изборе, онда и они могли да пређу цензус са 100.000 или 120.000 гласова".

"Ми нисмо нормално друштво, имали смо две институције, Фридом хаус и групу посланика у Европском парламенту који су довели у питање Србију као демократско друштво. А ми који живимо овде, то знамо. Линија између мафије и државе више не постоји", поручио је Гајић.

"Нећемо признати резултате тих избора и нећемо дати тим изборима легитимитет", рекао је је Гајић, и додао да је опозиција трпела "жесток притисак да изађе на изборе".

Преузето са сајта Н1.