Народна странка

Гајић: Бојкот ће победити, СНС пада с власти 2022. године

Гајић: Бојкот ће победити, СНС пада с власти 2022. године

Председник Правног савета Народне странке, адвокат Владимир Гајић, изјавио је да ће „бојкот предстојећих избора победити“ јер ће донети поверење грађана у опозицију, и СНС ће бити на власти до 2022. године, када ће опозициони кандидат победити Александра Вучића на изборима за председника Србије.

„Имамо чврсто везаних милион бирача и то ће да одузме много у укупном проценту изашлих на изборе. Реално ћемо да спустимо на три милиона изашлих или испод, што би био одличан резултат. После бојкота ћемо бити боље организовани и чвршћи него што смо били“, рекао је Гајић Слободној телевизији.

Гајић је додао да у Србији „не постоје избори“ и да се оно што ће се догодити 21. јуна се само назива изборима, јер је све унапред намештено и познато.

„Жао ми је што неке опозиционе странке нису имале живце да издрже у бојкоту“, рекао је Гајић.

Гајић је истакао да Народна странка држи реч и да се одлука о бојкоту показала као исправна, јер су изборни услови погоршани од августа 2019. године, када је ту одлуку донела.

„У данашњој Србији је све привид – правна држава, слобода, правда, законитост и грађани живе привид живота. У Србији је 1945. године успостављена традиција која не подразумева слободу, правду и демократију“, навео је Гајић.

Гајић је рекао да је Србији неопходна промена система, а за то је потребно да буду задовољена два услова, од којих је први забрана рада Српске радикалне странке (СРС), Социјалистичке партије Србије (СПС) и Српске напредне странке (СНС).

„Неопходно је да у законитом и транспарентном поступку те странке и њихови лидери буду заувек избачени из политичке игре. То је урађено у Италији 1990. године, када је утврђено да је мафија потпуно преузела политичке странке“, додао је Гајић.

„Они су нас уништили, прво комунисти, па онда ови који су сви настављачи те идеје. Када је пао Берлински зид, код нас су се комунисти поделили у две колоне, направили су комунистичке четнике, Војислава Шешеља и то друштво које је после настало и у Републици Српској, и квази либерале, који су као нека велика левица и који и данас утичу на јавно мњење. Они воде политику у Србији, и назови грађанску и ову примитивну националистичку“, истакао је Гајић.

Гајић је навео да је други услов за промену система да се „уништи служба државне безбедности“, што су учиниле све државе у источној Европи после пада комунизма.  

„То је служба која у Србији има непрекинут континуитет од 1945. године до данас. Они никада нису пали с власти, од када су били КНОЈ, па Озна, па Државна безбедност и данашња БИА, они су на власти у континуитету и учествовали су у смењивању сваке власти и довођењу сваке власти. То је политичка полиција која је, по правоснажним пресудама српских судова, учествовала као организатор у неколико најтрагичнијих убистава у нашој новијој историји – Ивана Стамболића, Славка Ћурувије и Зорана Ђинђића, као и у два покушаја убиства Вука Драшковића“, рекао је Гајић.

Гајић је додао да се са том службом мора раскрстити тако што ће бити сви отпуштени, па да се запосле нови људи.

„Тамо сигурно има много професионалаца који би заслужили посао, али у тој служби кључне стратешке одлуке и дан данас доносе људи из режима Слободана Милошевића“, рекао је Гајић.