Народна странка

Гајић: Вучић је понизан према јачима, обратио је пажњу на Фондацију Клуни

Гајић: Вучић је понизан према јачима, обратио је пажњу на Фондацију Клуни

Председник Правног савета Народне странке, адвокат Владимир Гајић, изјавио је данас да ће ангажовање Фондације Клуни у случају узбуњивача из „Крушика“ Александра Обрадовића оставити утисак на председника Србије Александра Вучића, који се „само бави маркетингом“, пошто ту фондацију воде холивудски глумац Џорџ Клуни и његова супруга, адвокатица Амал Клуни.

„Србија је у колонијалном статусу и садашњи режим је веома оштар и бахат према слабијима, а то су грађани Србије, док се веома понизно и са изразитим робовским менталитетом односи према онима за које зна да су јачи од њега.

Ситуација са Обрадовићем и Фондацијом Клуни, са обзиром о коме се ради, постала је позната у целом свету и то ће оставити утисак на власт у Србији“, рекао је Гајић телевизији Н1.

Фондација Клуни заинтересована је за праћење случаја радника „Крушика“ Александра Обрадовића, који је ухапшен пошто је указао на злоупотребе у извозу оружја.

Гајић је рекао да Фондација Клуни не учествује формално на страни одбране, него је првенствено посматрач, и додао да ће он тој фондацији доставити извештај о случају Обрадовића.

„Онда ће они проценити да ли ће да пратити то суђење, а ја сам готово сигуран да ће га пратити ако буде подигнута оптужница“, рекао је Гајић.

Гајић је додао да „случај не води тужилаштво, него власт која штити корупцију и криминал врха режима тако што гони Обрадовића“.

„Што се тиче одбране, ми немамо никакве бриге, јер немају никакве шансе да победе Обрадовића на суду“, рекао је Обрадовић.