Народна странка

Гајић: Вучић хулиганима допушта криминал, а они за њега пале бакље по крововима

Гајић: Вучић хулиганима допушта криминал, а они за њега пале бакље по крововима

Председник Правног савета Народне странке, адвокат Владимир Гајић, изјавио је да су хулигани преторијанска гарда председника Србије Александра Вучића која ће, уколико то затреба, служити за одбрану режима, у случају да војска и полиција то не могу, а да ових дана пале бакље и пењу се по зградама и имају дозволе да се за крећу за време полицијског часа.

Гајић је  за портал Nova.rs навео да је Закон о амнестији, усвојен 2012. године по доласку СНС-а на власт, био враћање дуга према хулиганима, али и успостављање будуће сарадње хулигана са владајућом партијом.

“Позната је ствар да је председник Србије Александар Вучић навијач Црвене звезде и да је, такорећи, био вођа навијача. Српску радикалну странку су навијачи Звезде и Партизана задужили док је била опозиција, тако да је амнестија која је на њих примењена била враћања дуга својим симпатизерима, Односно, онима који су им и омогућили долазак на власт”, рекао је Гајић.

Гајић је додао да су управо они били задужени за паљење амбасаде САД 2008. године током митинга, али и за немогућност одржавања геј парада у Србији.

Председник Правног савета Народне странке рекао је да и данас постоји удружено дејство тих хулигана и власти, само у виду функционера Српске напредне странке.

“Сада су хулигани ушли у легалне бизнисе, имају разне грађевинске фирме, баве се изградњом путева, грађевинских објеката, а пре свега криминалом, односно углавном трговином дроге. Идеалан пример тог удруженог деловања јесте случај убијеног навијача Александра Станковића, званог Сале Мутави. Чињеница је да су поступци против њега били правоснажно окончани, а до извршења казни никада није дошло”, додао је Гајић.