Народна странка

Добросављевић: Вучић је најслабија карика, олако дата обећања дошла на наплату

Добросављевић: Вучић је најслабија карика, олако дата обећања дошла на наплату

Председник Извршног одбора Народне странке Владимир Добросављевић изјавио је да се власт суочава са много проблема и да је, парадоксално, „наслабија карика“ председник Србије и СНС-а Александар Вучић, јер све теже подноси притисак којем је изложен зато што не може да испуни олако дата обећања о решавању питања Косова и Метохије.

„Вучић је показао да не може да издржи притисак, поготово када је му се поставе конкретна питања, која га избацују из равнотеже. Да је Србија нормална држава, он би изгубио власт, али део међународне заједнице очекује да он лично испуни оно што је обећао у вези са Косовом. Олако дата обећања сада су дошла су на наплату“, рекао је Добросављевић у интервјуу сплитској телевизији Јадран.

Добросављевић је навео да је искуство од успостављања вишестраначког система у Србији 1990. године показало да опозиција само заједничким наступом може да промени власт.

„Власт је у последњих 29 година суштински промењена два пута - 2000. године, када је пао Слободан Милошевић, и 2012. године, када је смењена власт странака које су чиниле некадашњи ДОС – и оба пута је опозиција наступила јединствено против режима“, рекао је Добросављевић.

Добросављевић је навео да опозицију сада везују спасавање најосновнијих политичких слобода и циљ да се разорено друштво обнови и уреди по европским стандарима.

„Суштински проблем је и депопулација, односно исељавање становништва. Србија има озбиљан проблем са стручњацима, и то не само високообразованим кадровима, него и са возачима, занатлијама попут водоинсталатера, зидара… Све то недостаје Србији. Велику опасност представља и правна несигурност, јер је власт потпуно инструментализовала правосуђе, док власт потпуно контролише најутицајније медије“, рекао је Добросављевић.

Добросављевић је истакао и да је један од највећих проблема Србије и срастање државе и организованог криминала, као и поистовећивање владајуће странке са државом.