Народна странка

Добросављевић: Бојкот због дубоке криминализације изборног процеса

Добросављевић: Бојкот због дубоке криминализације изборног процеса

Председник Извршног одбора Народне странке Владимир Добросављевић изјавио је данас да је први и најважнији разлог за бојкот парламентарних и локалних избора дубока криминализација изборног процеса коју је спровела напредњачка власт, што је испред проблема са бирачким списковима и неслободом медија.

„Власт је разорила све институције и врши притисак на грађане различитим средствима, црним џиповима, притиском на запослене, злоупотребом државних ресурса и дељењем социјалне помоћи, шећера, уља и брашна, али је и непрекидно у кампањи између два изборна циклуса, па предлози Савеза за Србију за побољшање изборних услова не би ништа изменили“, рекао је Добросављевић у Врању, на конференцији за новинаре Градског одбора Народне странке.

Добросављевић је навео да је опозиција пронашла другачији начин борбе против диктаторског режима СНС-а.

„Бојкотом се режим делегитимише, а на другој страни утиче се на грађане да из пасивне пређу у активну борбу против режима, што је важно у ситуацији у којој део међународне заједнице подржава режим Александра Вучића, јер је најфлексибилнији када је реч о проблему Косова“, рекао је Добросављевић.

Председник Градског одбора Народне странке Врање Ђорђе Ристић подржао је одлуку Председништва Народне странке да бојкотује изборе, и истакао да и локална напредњачка власт у Врању разара државне институције.  

„То су показали на више примера – гашење ’Новина врањских’, које су биле бренд Врања, монтираним процесом који Општинско јавно тужилаштво води против мене и потпредседника врањског одбора Народне странке Драгана Павловића и одбијањем власти да одговори зашто није смењен општински већник Дејан Станојевић, осуђеног због корупције на две године затвора“, рекао је Ристић.

Ристић је упитао и како је могуће је популарна певачица плаћена 24.000 евра за наступ, док у болници нема основног материјала.

„Све то иде на терет локалне власти у Врању“, истакао је Ристић.

Координатор Народне странке за Пчињски округ Саша Арсић рекао је да су за бојкот сви страначки одбори у том округу, укључујући и Општински одбор Бујановац, чији је он председник.

„Поштујемо одлуку Председништва Народне странке о бојкоту избора на свим нивоима. Сви одбори Народне странке у Пчињском округу су за бојкот, бујановачки такође, јер се Александар Вучић и Хашим Тачи већ договарају о подели територија, а Срби са југа државе су против тога“, рекао је Арсић.