Народна странка

Бојник: Основан Општински одбор Народне странке

Бојник: Основан Општински одбор Народне странке

Народна странка основала је Општински одбор Бојник. Оснивачка скупштина изабрала је Александра Јовановића за првог председника одбора. Скупу су присуствовали председник и потпредседник Извршног одбора Народне странке Владимир Добросављевић и Ненад Милојичић.

Добросављевић је рекао не постоје услови за слободне и демократске изборе, али да би опозиција требало да настави борбу за њихово успостављање.  

„Учествовање на изборима под садашњим условима било би као излазак везаних руку и ногу у ринг против Мајка Тајсона. Бирачки списак, телевизије Пинк, Хепи, РТС… То је само врх леденог брега који је видљив, док је већи и важнији део испод површине – криминализација изборног процеса, притисак на запослене у јавном сектору, претње бирачима и злоупотреба државних ресурса у кампањи“, навео је Добросављевић.  

Добросављевић је рекао да се не може слободно гласати ако су испред бирачких места паркирани џипови без таблица у којима седе наоружани људи и пописују ко је гласао.

„Морамо стално да се боримо за слободне изборе, јер без њих нема ни слободне воље грађана. Овај систем се више не може поправити, него се мора из темеља променити. Пут ка промени система је његова потпуна делигитимизација“, додао је Добросављевић.

Добросављевић је рекао да се Народна странка се разликује од режима СНС-а по томе што неће уцењивати сиромашне грађане давањем социјалне помоћи.

„Наш циљ су слободни људи. Ми не желимо да од наших грађана правимо социјалне случајеве зависне од буџета и добре воље политичара. Хоћемо слободног човека, а не да народ буде попут турске раје. Хоћемо порески систем који ће стимулисати привреду и слободну тржишну утакмицу. Хоћемо и ефикасан и независан правосудни систем, уместо да судије суде у страху од реизбора“, навео је Добросављевић.

Добросављевић је истакао да „суштина политике није преварити и украсти, него учинити нешто добро за свој народ и своју средину“, и додао да је Србија била таква пре 100 година, каа су владали политичари који се нису плашили само губитка избора, већ су настојали да нешто оставе народу и учине његов живот бољим.

„Народна странка неће бити поновити грешке других странака које су, по доласку на власт, преузимале читаве општинске организације од других партија и зато већ сада градимо организацију коју чине људи посвећени променама и бољитку Србије, а не они којима су једини циљеви власт и богаћење. То гарантује да ћемо донети промене и да нећемо понављати грешке из прошлости. Промене ће доћи, ниједна власт није вечно трајала, па неће ни власт СНС-а“, рекао је Добросављевић.

Милојичић је рекао да би у Бојнику требало да се развија пољопривреда повећањем субвенција са садашњих 4.000 динара по хектару, и подсетио да је пре доласка СНС-а на власт субвенција износила 12.000 динара.

„Откупна цена за вишње је ове године 30 динара по килограму, а пре 10 година је била 80 динара. Напредњачки режим је уништио пољопривреду и мораћемо да систем градимо испочетка“, рекао је Милојичић.

Новоизабрани председник Општинског одбора Народне странке Бојник Александар Јовановић рекао је да је та општина једна од најнеразвијенијих у Србији.

„Више од трећине грађана прима једнократну новчану помоћ на месечном нивоу, која износи између 8.000 динара и 13.000 динара, а још једна трећина грађана добија социјалну помоћ. Народна странка ће бити део будуће власти у Бојнику и настојаће да помогне пољопривредницима, уместо што држава новцем грађана помаже стране фирме“, рекао је  Јовановић.