Народна странка

Народна странка: Останите код куће за васкршње празнике

Народна странка: Останите код куће за васкршње празнике

Ишчекујући радост највећег хришћанског празника, сетимо се да је Васкрс симбол непоколебљиве вере у вредност и коначну победу живота, као и да је човек биће чије се достојанство постојања мери спремношћу да се прихвати и носи одговорност за својега ближњег.

У светлу ове кључне васкршње поруке, Народна странка позива све грађане православне вероисповести да наступајући празник прославе имајући на уму и у срцу бригу за здравље целог нашег народа.

Стога апелујемо на све православне вернике да у празничним данима остану у својим домовима и поштују све мере који су прописали наши стручњаци. Сматрамо да овакво прослављање Васкрса ни на који начин не доводи у питање темељне хришћанске вредности, већ их на друштвено одговоран начин недвосмислено афирмише.

Православна вера јесте саборна и литургична, али Богу се искрено може молити и у пустињи или тамници. Наши највећи светитељи, укључујући и Светог Саву, молили су и славили Христа и у својим усамљеничким испосницама.

Надокнадићемо радост живота и славити на начин на који смо и до сада, када снагом заједништва будемо савладали ово искушење.

Христос Васкрсе!

 

Народна странка