Народна странка

Народна странка Трстеник: Новац за новогодишњу расвету и прославе дати за лечење деце

Народна странка Трстеник: Новац за новогодишњу расвету и прославе дати за лечење деце

Потпиши петицију ОВДЕ.

Председник Општинског одбора Народне странке Трстеник Владан Миодраговић позвао је данас локалну власт на челу са СНС да сав новац планиран за „новогодишњу расвету, прославе, печенијаде и друге јаде" преусмери за лечење деце.

 „Животи стотине деце зависе од брзине којом грађани самостално прикупљају новац. Здравствени систем је пред пуцањем због епидемије вируса корона, али и због одласка лекара“, рекао је Миодраговић.

„Пред локалном скупштином ускоро ће се наћи предлог буџета, а СНС би требало да зна да од њихове одлуке, у овим околностима, зависе животи људи. Зато позивамо власт да сав новац планиран за прославе, путовања функционера и организацију општенародних весеља преусмере на здравство и лечење деце", поручио је Миодраговић.

Миодраговић је позвао грађане да потпишу петицију „Да засија дечији осмех, а не трг" и тако подрже акцију за преусмеравање новца из локалних буџета за лечење деце.

„Сигуран сам да су грађани Трстеника сагласни да нам сада, као ни следеће године, нису потребни ватромети, новогодишња славља на тргу и разне ’печенијаде’. Да би власт новац заиста преусмерила у лечење деце и здравство неопходно је да се грађани о томе изјасне, а ова петиција је прилика за то", закључио је Миодраговић.

Потпиши петицију ОВДЕ.