Народна странка

Народна странка Трстеник: Општинска власт да одговара грађанима шта је за три године урађено на превенцији од поплава

Народна странка Трстеник: Општинска власт да одговара грађанима шта је за три године урађено на превенцији од поплава

Општина Трстеник данас је прогласила ванредну ситуацију услед огромних поплава, поплављена су домаћинства, а штета начињена на пољопривредним имањима је огромна и тек ће се процењивати.

Председник Општинског одбора Народне странке Трстеник др Владан Миодраговић изјавио је да одборници Народне странке већ три године на седницама локалне скупштине траже извештај о изградњи бедема на левој обали Западне Мораве, од Богдања до Велике Дренове, као и извештај о регулацији и чишћењу речних корита која су у надлежности општине Трстеник.

Локална власт на челу са председником општине Александром Ћирићем сваки пут је, нажалост, одбила да поднесе такав извештај, јер осим празних обећања, лажи и пропаганде ништа конкретно нису предузели на превенцији од поплава.

„Обећавали су грађанима општине Трстеник да ће доласком СНС-а на власт Трстеник добити велику подршку од Републике што ће донети грађанима добробит. Такво обећање никада није испуњено, а то се види на примеру инвестиција државе у превенцију и одбрану од поплава - за три године ни динар није уложен у изградњу бедема као ни у  уређење каналске мреже и чишћењу речних корита“, истакао је Миодраговић

Миодраговић је додао да се сви добро сећају разорних поплава 2014. године које је претходна власт, на челу са тадашњим председником општине а  садашњим првим потпредседником Народне странке Мирославом Алексићем, санирала до 2016. године.

„Санирано је извориште за водоснабдевање, стамбени објекти, корита Љубостињске реке и Тоболачке реке, а пољопривредницима је надокнађена штете доделом пластеника, система за наводњавање, минералних ђубрива, механизације, сетвеног материјала, живе стоке...“, рекао је Миодраговић.

Стога је, како је истакао, било неопходно да актуелна власт, поучена тим искуством, протекле три године уложи максималан напор у превенцију од поплава, како се таква ситуација више не би поновила.

„Пошто то нису урадили, јер су се све време бавили јефтином политичком пропагандом и обмањивали грађане, Народна странка захтева да се хитно представи јасан план како ће  грађанима бити надокнађена причињена штета од поплава“, рекао је Миодраговић.