Народна странка

Народна странка: Директор БИА Гашић не заслужује да буде почасни грађанин Трстеника

Народна странка: Директор БИА Гашић не заслужује да буде почасни грађанин Трстеника

Народна странка Трстеник саопштила је данас да напредњачка власт намерава да 7. октобра на седници локалног парламента за почасног грађанина те општине прогласи директора Безбедносно-информативне агенције Братислава Гашића, кога за Трстеник везује једино што је том у месту изговорио „волим новинарке које лако клекну“.

„Нисмо добили образложење шта уопште шеф једне такве институције може да уради за неки град да би добио такво признање. Предлог да Гашић буде проглашен за почасног грађанина Трстеника је или лош виц или неслана шала СНС-а и општинске Комисије за награде и признања", рекао је председник Општинског одбора Народне странке Трстеник Владан Миодраговић.

Миодраговић је истакао да је „пођеднако сулуд" и предлог да титулу заслужног грађанина Трстеника и председник Скупштине општине Герасим Атанасковић.  

„Прошле године је признање заслужне грађанке понела његова супруга Анђелка Атанасковић. Ако напредњаци наставе овим темпом, грађани Трстеника могу да очекују да ће 2020. године заслужни грађанин постати Герасимова стрина или неки даљи рођак, можда чак и супруга тренутног председника која је из фамилије Атанасковић.", навео је Миодраговић.

Председник Oпштинског одбора Народне странке Трстеник додао је и да ће заслужна организација постати фабрика „Amphenol Automative Technology" у којој Трстеничани однедавно „мотају каблове".

Миодраговић је истакао и да су се међу добитницима награда и признања за дан Општине Трстеник нашли и они који такве награде заиста заслужују.

„То су студент Стефан Унић, недавно преминули сјајни трстенички новинар Горан Думановић, организација Црвени крст и други. Када су, међутим, тако сјајни људи и организације у друштву људи који воле како неко клечи и оних који су целу фамилију запослили преко партијске књижице и фабрике из које људи масовно одлазе, онда то више није никаква част, више је понижење", закључује Миодраговић.

„Народна  странка Трстеник позива чланове Комисије  за награде и признања Скупштине општине Трстеник да пониште своје одлуке и понове поступак у којем би за награде предложили оне који награде заиста заслужују и да се уместо Гашића и Атанасковића међу почасним грађанима нађу Петар Петрашиновић и Милош Петрашиновић, млади физичари који освајају светске награде“, навео је Миодраговић.