Народна странка

Народна странка Трговиште: Агресивни пси луталилце нападају децу и одрасле, општина ништа не предузима

Народна странка Трговиште: Агресивни пси луталилце нападају децу и одрасле, општина ништа не предузима

Општински одбор Народне странке Трговиште позива већника задуженог за екологију и комуналног инспектора да раде свој посао за који их плаћају грађани и да коначно почну да решавају вишегодишњи проблем агресивних паса луталица, који све чешће нападају децу и одрасле.

„Захтевамо да се пси луталице и напуштени пси, у складу са добробити животиња, најхуманије изместе са свих површина у насељеним местима у општини Трговиште, на којима би могли да угрозе здравље и животе деце и одраслих, и да буду збринути на одговарајући начин, што је прописано и Законом о добробити животиња“, навео је у писаној изјави председник Општинског одбора Народне странке Трговише Марко Крстић.

Пси луталице нападају људе и уједају их, а најозбиљни проблем је чопор који живи у близини дворишта Основне школе „Бранко Радичевић“, у којем су и веома агресивни пси који нападају и децу, додао је Крстић, и подсетио да се пси луталице разможавају у напуштеној фабрици кафе и ратлука „Пчиња“.

„Луталице могу изазвати озбиљне проблеме, јер ускоро почиње школска година. Најоштрије осуђјујемо општинску власт, комуналну инспекцију и остале надлежне институције које не преузимају ништа у решавању овог озбиљног проблема“, навео је Крстић.

Крстић је као апсолутно недопустиво осудио нехумано понашање људи који су неколико пута покушали да отрују псе.

„Подсећам да је убијање паса законом забрањено и представља кривично дело“, истакао је Крстић.