Народна странка

Чиплић: Нико са универзитета није подигао глас против пребијања студента Милана Вујића

Чиплић: Нико са универзитета није подигао глас против пребијања студента Милана Вујића

Повереник Народне странке за Војводину и професор Правног факултета у Новом Саду Светозар Чиплић позвао је колеге са универзитета да осуде напад на студента и грађанског активисту Милана Вујића, који је брутално претучен на улици због ставова које јавно износи.

"Нико од њих није подигао глас, нити се запитао зашто је њихов студент Милан пребијен само зато што је храбро исказивао своје мишљење", рекао је Чиплић на протесту „Стоп насиљу! За све наше људе“, одржаном у Новом Саду, испред зграде суда и тужилаштва.

Чиплић, који је бивши судија Уставног суда Србије, рекао је да би у згради испред које је одржан протест, требало "да се дешава правда и да се суди неправди".

Милан Вујић (22) претучен је у недељу увече у Новом Саду. Полиција је против нападача поднела кривичну пријаву за наношење тешких телесних повреда.

Вујић је рекао да га је изненада на улици напао младић уз повике да пази шта објављује на друштвеним мрежама. Вујић је задобио фрактуру костију лица и слепоочнице и оперисан је у Клиничком центру Војводине.