Народна странка

Стефан Јовановић: Бојкот је успео, већина грађана остала код куће

Стефан Јовановић: Бојкот је успео, већина грађана остала код куће

Генерални секретар Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас да је бојкот успео, али да то није тријумф ниједне опозиционе странке, него успех већине грађана који нису гласали на такозваним изборима.

„Народ је одлучио да остане код куће. Одзив на такозване изборе био је свакако испод 50 одсто, а у Београду, Нишу и неким градовима још и нижи“, рекао је Јовановић телевизији Н1.

Јовановић је додао да демократија у Србији никада није била слабија и да је „диктатура огољена“.

„У такозваном парламенту биће само три странке, а ни измишљени цензус од три одсто није помогао да се створи привид демократије. Бојкот је показао да демократија не може да настане у лабораторији на Андрићевом венцу, у згради Председништва Србије“, рекао је Јовановић.

На питање да ли је 7,5 одсто „капацитет странака“ које су се залагале за бојкот, пошто толико износи разлика између броја изашлих на јучерашње изборе и претходне изборе, Јовановић је одговорио да то није тако, јер је већина грађана Србије остала код куће.

„У Београду је више од 60 одсто грађана остало код куће“, рекао је Јовановић, и додао да резултате бојкота не би требало мерити по званичном броју изашлих, јер се показало да „на семафору пише оно што је СНС одлучио да пише“.

Упитан о плановима за деловање после избора, Јовановић је одговорио да Народна странка ни у једном тренутку није довела у питање одлуку о бојкоту и да ће наставити да се бори за слободне и фер изборе.

„Први приоритет биће наставак разговора са народом широм Србије. У претходном периоду смо обишли више десетина градова и општина, од Врања и Ниша до Малог Иђоша и Суботице. Друго, наставићемо организовање одбора Народне странке, јер се показало са само организована опозиција може да порази диктатуру. Треће, наставићемо дипломатске активности и предстоји нам тешка дипломатска борба. Добра вест је да ћемо победити у борби за слободне изборе“, рекао је Јовановић.