Народна странка

Стефан Јовановић: Власт покушава да народу прода рог за свећу наводним одлагањем избора

Стефан Јовановић: Власт покушава да народу прода рог за свећу наводним одлагањем избора

Генерални секретар Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас да настојање режима да 3. мај, термин који је у оквиру закона, представи као одлагање избора јесте покушај продаје рога за свећу грађанима Србије.

„Такозвано одлагање избора за 3. мај 2020. године, које нуди режим Александра Вучића, није ништа друго него још једна обмана коју су грађани Србије прозрели и презрели“, рекао је Јовановић Слободној телевизији.

Јовановић је истакао да, што се Народне странке тиче, избори могу бити одржани тек пошто сви захтеви опозиције и грађана буду испуњени и пошто прође најмање девет месеци од тренутка испуњења захтева.

„То није 3. мај нити било који термин на пролеће следеће године, него је потребно да прође девет месеци од испуњења захтева које смо поставили“, навео је Јовановић.

Јовановић је, поводом најаве избора нових чланова РЕМ-а, рекао да се председник Србије Александар Вучић не пита само о одржавању датума за одржавање избора, него и о броју чланова РЕМ-а које ће контролисати мало прикривеније него остале.