Народна странка

Ковачевић: Све странке које учествују на изборима су испод Вучићевог пазуха

Ковачевић: Све странке које учествују на изборима су испод Вучићевог пазуха

Потпредседник Народне странке Синиша Ковачевић изјавио је да су све странке и организације које ће 21. јуна учествовати на изборима „испод пазуха Александра Вучића“ и да ће терцирати председнику СНС-а и послужити да дају привид „његовој демократији“, а да пристојни и часни људи у томе неће да учествују.

„Учествовање на изборима који су унапред намештени значи пристати на властиту глупост и самодефинисати себе као будалу и некога ко унапред признаје пораз од бизона, балвана, билмеза, буздована, што су све надимци корифеја режима“, рекао је Ковачевић у Сремској Митровици на трибини Народне странке о бојкоту.

Ковачевић је додао да бојкот избора 21. јуна говори о интелигенцији оних који неће учествовати и о томе да држе реч, те да се политиком не баве због синекура и привилегија, него се боре за слободу и право избора.

„Дајем вам тврду реч и кунем се у властиту част да би Вучић на добро контролисаним изборима са добро очишћеним бирачким списком и могућношћу гласања дијаспоре добио осам одсто гласова. Вучић влада са гласовима четвртине од укупног броја бирача, од којих је бар четвртина украдена ’пегланим листићима’ или су то гласови уцењених и оних који су продали глас за 1.000 динара“, додао је Ковачевић.

Потпредседник Народне странке и председник Градског одбора Нови Сад Борислав Новаковић рекао је да у јавним иступима власти у последњих осам година „истина не постоји ни у форензичким траговима, јер лажу све и лажу потпуно, не остављајући ни трунку истине“.

„Ми смо одлуку о бојкоту донели 20. августа 2019. године и стварност нам је дала за право да останемо при тој одлуци“, рекао је Новаковић.

Новаковић је додао да ће ситуација 21. јуна увече бити комична, јер ће прави резултати избора бити  познати само СНС-у и можда СПС-у, који једини имају довољан број контролора, док ће осталим учесницима резултати бити саопштени.

Потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић рекао је да „Србијом управља организована криминална група“.

„Вођа навијача наређује полицајцу да врати новинарки телефон којим је фотографисала сина председника Србије, јер ће се тај вођа навијача са новинарком обрачунати на други начин. То је слика данашње Србије. У таквим условима нема избора“, рекао је Алексић.

Повереник Народне странке за Војводину Светозар Чиплић рекао је да су избори 21. јуна неуставни, јер Уставом Србије није предвиђено заустављање изборних радњи, и додао да је и ванредно стање због којег су те радње заустављене уведено такође на неуставан начин.

„Избори 21. јуна нису само нелегитимни, него и нелегални и они ће додатно разорити институције. Неучествовање на таквим изборима је патриотски чин“, рекао је Чиплић, који је и бивши судија Уставног суда Србије.