Народна странка

Народна странка: Срамна пресуда црногорског суда Србима

Народна странка: Срамна пресуда црногорског суда Србима

Народна странка изражава огорчење након пресуде Вишег суда у Подгорици у предмету познатом као такозвани ''Државни удар'', којом је на вишегодишње затворске казне осуђено девет држављана Србије, као и политички прваци Срба у Црној Гори.

Оваква срамна одлука није настала као последица изношења валидних доказа у кривичном поступку пред независним правосудним органима, што би се очекивало од државе која претендује да баштини европске вредности и припада западној цивилизацији, већ је производ директног утицаја извршне власти, по чему црногорски режим неодољиво подсећа на праксу оријенталних деспотија.

Сам процес је, од свог почетка, недвосмислено показао да циљ није утврђивање истине, него је инструментализован у сврху обрачуна са политичким представницима Срба у Црној Гори.

Иако је оптужница заснована на потпуно комичним аргументима, компромитованим и карикатуралним сведоцима тужилаштва, то није било довољно да суд спасе своју част и минимум аутономије у односу на политику, па да одбаци овако неинтелигентан предмет.

Тиме је судска власт постала једна од ударних песница режима у Подгорици, која служи борби са политичким противницима и деконструкцији српског идентитета у Црној Гори.

Народну странку посебно забрињава громогласно ћутање власти у Београду и њеног првог човека Александра Вучића према понижавању наших сународника у Црној Гори.

Једино објашњење лежи у његовом обожавању и угледању на свог политичког и пословног брата близанца у Подгорици, Мила Ђукановића, чији модел управљања државом и друштвом, систематично покушава да примени у Србији.

Подсећамо Вучића на уставну обавезу да се држава Србија стара о интересима наших сународника и њиховој безбедности.

Ако Вучић није способан за то, или му то није у личном интересу, Народна странка ће то и те како умети после промене власт