Народна странка

Ковачевић: Вучићева популарност би пукла као мехур од сапунице када би изашао на дуел са противницима

Ковачевић: Вучићева популарност би пукла као мехур од сапунице када би изашао на дуел са противницима

Потпредседник Народне странке Синиша Ковачевић изјавио је данас да би популарност председника Србије Александра Вучића пукла као мехур од сапунице када би учествовао у дуелима са политичким противницима и када би опозиција могла на телевизијама са националном фреквенцијом да говори о аферама „Јовањица“, „Крушик“ и „Мегатренд“.

„Проценат Вучићеве популарности би врло брзо пао на осам до 12, јер би се показало сво његово незнање. Медији нас у великој мери деле од пристојног друштва“, рекао је Ковачевић у емисији „Утисак недеље“ на телевизији Нова С.  

Ковачевић је навео да ће странке које се представљају као опозиција изласком на следеће изборе пристати на понижење.

„Не може се учествовати у нечему што је унапред осуђено на пропаст. У стратегији задатих циљева организације Метла и Странка модерне Србије одлучиле су да пређу цензус, а не да победе Вучића“ рекао је Ковачевић.

Ковачевић је оценио да је актуелна власт „најгора од свих до сада“ и да за разлику од времена Слободана Милошевића, има потребу да контролише све – и ко ће бити „директор дома културе у Лајковцу и друштва љубитеља птица и рибица у Сремској Митровици“.

„Створена је пирамидална структура на чијем је врху непогрешиви вођа, а испод су везири који су покуповали дипломе, док су испод њих власници печењара који су постали државни секретари, па све до ситне бораније на локалном нивоу која црпи енергију народа на тендерима у Руми у Ваљеву“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је додао да се власт мења на нормалним изборима и да је бојкот средство да се дође до тог циља.  

„По чему су предстојећи избори нормални? Они би требало да мимикризују аутократску власт, то су избори у којима председник не силази са националних телевизија и пљује по опозицији, сви билборди ће бити његови, на врата долазе људи у белим јакнама са логом СНС-а да питају за кога ћемо гласати, црни џипови… Председник крши Устав, јер је кандидат и за градоначелника Шапца и за председника општине Мерошина“, рекао је Ковачевић.