Народна странка

Ковачевић: Победићемо, Србија нема никог другог осим нас

Ковачевић: Победићемо, Србија нема никог другог осим нас

Потпредседник Народне странке Синиша Ковачевић изјавио је данас на протесту „Један од пет милиона“ у Београду да грађани и опозиција немају другог избора осим победе, јер побеђују они који се боре за слободу и јер немају другу државу, а ни „Србија нема никог другог осим нас“.

„Ми ћемо победити. Не љубе лепи него упорни“, рекао је Ковачевић, и прецизирао да је „упристојио једну познату изреку“, и истакао да се дубоко клања грађанима због њихове упорности и истрајности у борби за слободу.

„Ми ћемо бити ти који ће упристојити Србију и спасити Београд од оних који га не воле и који га се плаше. Осмеси и лепота Србије красе многе градове широм света, али је овде остало златно семе из којег ће нићи нова Србија. Има нас више него њих“, навео је Ковачевић.

Ковачевић је рекао да се приближавају избори, али да ће опозиција на њима учествовати само под условима који подразумевају част и честитост.

„Ако желе бојкот свих нас, нека не очисте бирачке спискове од мртвих душа, нека сви билборди од Суботице до Врања буду Вучићеви, нека се с мамом и татом поново слика на свим телевизијама, нека све насловне стране буду његове, нека опет главати и истетовирани билмези плаше људе по улицама. То ће бити избори без легитимитета и у кругу породице – он, његов политички тата (председник СРС-а Војислав Шешељ), још неколико сателита и крај приче“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је додао да је основно питање шта ће бити са председником Србије и СНС-а Александром Вучићем када изгуби парламентарне изборе.

„Шта ћемо ми с њим када неће бити избора за председника Србије? Мора да постоји лустрација. Патријарх Герман је једном о Јасеновцу рекао да опростити морамо, а заборавити не смемо. Када је овај талог у питању, нема опроштаја да бисмо могли да заборавимо. Само ако не опростимо, можемо заборавити“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је навео да опозиција има план и зна да је Србију потребно извадити из каљуге, регионализовати је, применити нови економски концепт и вратити новоотишлу дијаспору… Али да пре свега недостаје слобода.

Потпредседник Народне странке је истакао да напредњачка власт није у стању да уради ништа како ваља.

„Пропаст је несагледива. Осушило се све чега су се дохватили. На челу државе је човек који маше празној улици. Он креира властиту стварност у коју потом сам поверује, а онда нас преко свих медија које контролише убеђује да је то истина“, рекао је Ковачевић.

„Добили су од ЕУ 170 милиона евра да се више никада не догоди катастрофална штета од поплава, а догодила се поново после само пар година. Окривљују народ за поплаве, јер су бацани фрижидери и веш машине у канале. Неће бити да је народ крив, пре ће бити да су тај новац потрошили на 1.000 аутобуса да доведу сендвич елиту у Београд и расподелили га ортацима, буразерима и јаранима“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је навео и да је Београд једина светска престоница која нема аутобуску и железничку станицу.