Народна странка

Ковачевић: Неко је ноторни лажов – Вучић или Кон

Ковачевић: Неко је ноторни лажов – Вучић или Кон

Потпредседник Народне странке Синиша Ковачевић упитао је данас „чему ревизија“ броја умрлих од болести ковид-19, коју изазива вирус корона, ако бројеви нису лажирани.

Ковачевић је телевизији Нова С рекао да би председник Србије Александар Вучић и епидемиолог Предраг Кон требало да „у себи темеље суштину одбране“ од вируса корона, али да су њих двојица у несагласју.

“Неко од њих двојице лаже, неко од њих двојице је ноторни лажов. Да ли један седи човек кога и Хипократова заклетва захтева да треба говорити истину, посебно кад је реч о болести, или лаже председник државе“, упитао је Ковачевић.

Ковачевић је оценио да се лагало свесно и са намером, јер је “требало скупити потписе”, па онда изаћи на изборе.

“Како бисте мотивисали људе да оду на гласање, да оду да дају потпис ако су информације о епидемији праве”, рекао је Ковачевић, и додао да је СНС морао да скупи потписе и за “трабанте који су изашли на изборе“.

Конове изјаве у последње време објашњава као могуће “закаснело кајање,   неопрезност и потребу да се из свега тога изађе чистог образа”.

На питање да ли ће Конове изјаве о броју мртвих имати последице одговара одречно.

“У овој земљи нешто да има последице?! Нема шансе. Све док је ова разуларена глибава маса на власти, овај полусвет и овај талог, нема шансе да се нешто и по знању права и по истини доведе до завршетка”, рекао је Ковачевић.

Говорећи о партијама које су разматрале бојкот да би на крају изашле на изборе, Ковачевић је рекао да Народна странка никада неће изаћи на изборе ни са једном странком која је учествовала на последњих изборима.

“Ту се ради о фарисејштини најгоре могуће врсте”, истакао је Ковачевић.

Ковачевић је додао да су све странке које су изашле на изборе служиле само да Вучић направи привид демократије.

Потпредседник Народне странке је подсетио да глумац Сергеј Трифуновић више није председник Покрета слободних грађана након што је “неславно прошао на изборима”.

“Без обзира што сам се срдио на њега и ту врсту издаје тешко поднео, он је дао пример осталима како би требало да се понашају”, каже Ковачевић.