Народна странка

Ковачевић: Отета нам је слобода!

Ковачевић: Отета нам је слобода!

На трибини Савеза за Србију под слоганом „Стоп крвавим кошуљама“ одржаној пред препуном салом општине Стари град, говорили су потпредседник Народне странке и драмски писац Синиша Ковачевић, председник Левице Борко Стефановић, књижевница Вида Огњеновић, новинарка Биљана Лукић, као и глумци Сергеј Трифуновић и Тихомир Станић  који су осудили брутално пребијање лидера Левице Србије.

„Рећи ћу вам чаробну реч која ће отворити ова гвоздена врата а то је реч бојкот! Бојкот пекара њихових, новина, телевизија, парламента, избора... О каквим изборима говоримо када су Борка брутално тукли? Драги пријатељи, отето је оно што је најсветије, а то је слобода. Кад нема слободе нема ничега“, поручио је потпредседник Народне странке и драмски писац Синиша Ковачевић.

Он се осврнуо на напад на Борка Стефановића рекавши да насиље у политичкој борби треба осудити „осим када се користи у карикатурама и лошим вицевима“.

Потпредседник Народне странке подсетио је да је вратио награду организаторима Фестивала произведених представа у Алексинцу.

„Ово је био покушај да се нешто на чему сте васпитавани од рођења, а то је нека емпатија, саучешће и солидарност покаже на делу. Тај фестивал је постао значајан оног тренутка када је избачена представа Утопљена душа, а ја вратио награду. Овде се радило о једној врсти агресивности и препотенциије, а то је најгора комбинација јер када спојите бахатост и примитивизам дође СНС на власт. Мало је моје животно дело за тако велики фестивал. Док још мало порастем, а фестивал се смањи можда преузмем ту награду“, иронично је закључио Ковачевић.