Народна странка

Ковачевић: Слобода медија би изазвала тренутно рушење Вучићеве наказне владавине

Ковачевић: Слобода медија би изазвала тренутно рушење Вучићеве наказне владавине

Потпредседник Народне странке Синиша Ковачевић изјавио је да би се „наказна кула владавине“ председника Србије Александра Вучића, саграђена на мехуру од сапунице, у тренутку срушила када би била успостављена слобода медија.  

„Медији се могу ослободити бунтом и улицом, ако не може другачије, и инсистирањем на подршци Европске уније, која би требало да инсистира на томе да се европски стандард за медије само пренесе на државу која има амбицију да буде будућа чланица ЕУ“, рекао је Ковачевић зрењанинској телевизији КТВ.

Упитан да ли би гостовао на Радио-телевизији Србије, Ковачевић је одговорио да му је „осећај гађења према РТС-у доминантан“ и да када неко хоће да направи од јавне куће читаоницу, онда не може запослити „постојећи персонал да раде као библиотекарке“.

„Да би се РТС постао јавни сервис, потребно је да се прво окади и очисти од нагомиланог смећа и људи који су изгазили своје професионално достојанство, принципе новинарства и одустали од истине и правде. Како да сутра одем на РТС и поздравим се са Оливером Ковачевић и Драганом Бујошевићем као да се ништа није догађало и као да та кућа није служила као стуб подупирач свим Вучићевим кампањама? Гостовао бих на РТС-у са неким из СНС-а али под условом да њих двоје нема на тој телевизији“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је истакао да не може пет телевизија са националном фреквенцијом да служи једном човеку.

„Национална фреквенција је власништво свих грађана и зато телевизије које су је добиле немају право да трују нацију и заглупљују је идиотским садржајима и да се преко њих по опозицији могу просипати само псовке и измет, док председник државе гостује кад год пожели“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је додао да Вучић на тим телевизијама опозицију назива „лажовима и битангама“, и да то није речник председника и човека који држи до себе, него „речник кукавице која нема поверења у себе, а кукавичлук крије појачаном агресијом“.

„Нама је потребан простор у медијима да објаснимо грађанима шта Народна странка нуди, а то нам готово нико не даје као могућност. Зар је потребно да објашњавамо грађанима до које је мере власт лоша и колико је Вучић лишен образовања и елементарног поштења и честитости када је то свима јасно? Хоћемо шансу да објаснимо предности политичког концепта који заступамо, а то нам не дају и зато је потребно првенствено инсистирати на слободи медија“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је оценио да су на челу Србије „углавном ниткови и да државу уређују политички монструми“.

„Не може се бити срећан у неправедном друштву нити се може тежити ка правди ако нема елемената борбености у вашим ставовима. Ако они имају храбрости да носе своје лажне дипломе и украдене докторате као ордење, онда и ми морамо да урадимо нешто што је до нас. Живимо у систему вредности који нас вуче у апсолутну пропаст и Србија је близу потпуног демографског, економског и сваког другог колапса“, рекао је Ковачевић.

Упитан о тврдњама да су опозицији потребна нова лица, Ковачевић је одговорио да су то будалаштине.

„Није поента у новим лицима, није то лото бубањ из којег се извлаче професор, лекар или новинар. Нова лица у политици су они који су већ у политици, али су у другом ешелону и прошли су страначку инфраструктуру, добро познају политичку ситуацију и програмска начела странке чије ставове заступа. Најбоље је спојити младост и искуство. Потребно је подмлађивање, али не треба метлом почистити све што је у политици“, закључио је Ковачевић.