Народна странка

Ковачевић: Протести неће престати, оставка Вучића или фер парламентарни избори

Ковачевић: Протести неће престати, оставка Вучића или фер парламентарни избори

Потпредседник Народне странке Синиша Ковачевић изјавио је да протести широм Србије доносе слободу и да ће зато бити све масовнији, а да би логично решење била оставка председника Србије Александра Вучића или расписивање избора под фер и демократским условима, до којих би се дошло дијалогом власти и опозиције.

„Најважнији заједнички циљ није само да Вучић оде, него да дођемо до слободе и демократије, а начин да се дође до слободе и демократије је да Вучић оде. Заједнички циљ су слободни и демократски избори и тај циљ држи људе на протестима заједно“, рекао је Ковачевић телевизији Наша.

Ковачевић је навео да би избори под постојећим околностима били гротеска у којој се Вучић током кампање појављује 40 сати дневно на свим телевизијама са националним фреквенцијама и злоупотребљава цео државни апарат у партијске сврхе, а на дан избора има све насловне стране свих дневних новина.

„Демонстранти се неће уморити и протести неће престати, јер је укус слободе заразан. Кола су кренула низа страну и ситуација се мора решити, или Вучићевом оставком, што је логично, или оснивањем заједничке комисије коју би чинили правници из опозиције и представници Министарства за државну управу и локалну самоуправу, која би уредила бирачки списак. Потом би био одређен датум избора“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је додао да Вучић „против себе има стотине хиљада људи на улицама“ и да је дијалог са опозицијом већ увелико требало да буде у току, али да председник Србије сеје мржњу уместо да води дијалог.

Потпредседник Народне странке је навео да Вучић нема легитимитет да преговара о Косову и Метохији, него је „самовласник себи дао за право“ да преговара о „разграничењу“ и црта границу Србије као што црта куда ће ићи аутопут.

„Свашта се може очекивати од људи који су оставили част код куће када су улазили у политику. Људи се консултују када продају стан, а о Косову преговара један некомпетентан човек као да му је то бабовина, док се у парламенту расправља о закону о фекалним водама“, рекао је Ковачевић.  

Ковачевић је навео да би коначно решење за Косово и Метохију „требало да сачека мудрије и образованије генерације“, и оценио да је Вучић "скромно и периферно образован".