Народна странка

Ковачевић: Бојкот да бисмо рекли „не“ ненародној, корумпираној и подлој власти

Ковачевић: Бојкот да бисмо рекли „не“ ненародној, корумпираној и подлој власти

Потпредседник Народне странке Синиша Ковачевић изјавио је да је бојкот избора неопходан да би се рекло „не“ власти која је ненародна, отуђена, корумпирана, подла, нешколована, склона лоповлуцима сваке врсте и „не“ влади на чијем је челу некомпетентна особа, а министри унутрашњих послова и финансија директно оптужени за плагијат и крађу.

„За Србију има спаса ако народ буде паметнији од своје елите. Огромна је одговорност председника Србије Александра Вучића, али бојим се да он тога није свестан, јер његов интелектуални потенцијал није довољан да он то разуме“, рекао је Ковачевић зрењанинској телевизији КТВ.

Ковачевић је навео да се не може бити елита на двору Александра Вучића, јер „служећи Калигули или Нерону престајете да будете елита“, и јер је режим његов режим поштаст, куга, пропаст и колапс свих система вредности, а председник Србије је несолидан, некомпетентан, недобронамеран и неук човек, конвертит и политички оцеубица, који је писао предговоре за књиге Војислава Шешеља и доносио му бурек, а онда преко ноћи одлучио да поново буде невин.

„Вучић је скупљајући око себе људе с коца и конопца створио своју дворску ’елиту’, која га сада хлади лепезама, као он некада Шешеља, и виче ’браво, геније, свака ти је к’о Његошева’, док неко дете не викне ’цар је го’“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је истакао да ако се „елита“ формира тако што се од машин-шлосера, вулканизера и кафеџијских приправника праве министри и државни секретари, онда „од те гајде нема вајде“.

Ковачевић је навео да Београд има исти број позоришта који се на прсте могу избројати као и пре 70 година, односно после завршетка Другог светског рата, када је имао 180.000 становника, а сада има 10 пута више, док Праг и Будимпешта имају 150 позоришта.

„Власт тако лакше манипулише народом, јер – нема културе, има манипулације. Није поента у ријалити програмима, него што нема других програма. Ми живимо у каљузи, али нећемо бити бољи чим сменимо Вучића са власти, јер колико траје ваљање у каљузи, толико је времена потребно и за опоравак, и зато је потребно опоравак почети што пре“, рекао је Ковачевић.