Народна странка

Ковачевић: Борбу за фер изборе наставићемо са јачим аргументима и после 21. јуна

Ковачевић: Борбу за фер изборе наставићемо са јачим аргументима и после 21. јуна

Потпредседник Народне странке Синиша Ковачевић изјавио је данас да ће опозиционе странке које су ступиле у бојкот после избора најављених за 21. јун бити лишене стида и да ће и са аргументом да „крадљивцима народне воље нису дале легитимитет“ наставити борбу за фер и слободне изборе.

„Какви су то избори у којима се фалсификује народна воља? Хајде онда да укинемо изборе, биће јефтиније ако уведемо династију Вучић. Нећемо да учествујемо у социјалном амбијенту у којем су бити покрадени, гласови купљени а сви медији у рукама режима – то су разлози за бојкот“, рекао је Ковачевић телевизији Нова С, у емисији у којој је учествовао са представником Уједињене демократске Србије (УДС) Ненадом Константиновићем.

Ковачевић је навео да ће борба за фер изборе мора да се настави и после 21. јуна, јер је суштина демократије да „ради пословица ’глас народа је глас Бога'“.

Потпредседник Народне странке рекао је да је заједнички политички противник опозиције председник СНС-а и Србије Александар Вучић и да зато нема разлога за спорење око тога ко учествује на изборима а ко не.

„Да ли ће нешто ново на политичку сцену донети Ненад Чанак, који само није био тренер ФК Војводина, или Гордана Чомић, која је посланица 20 година? Којешта. Људи који чине УДС имају 100 година посланичког стажа у парламенту“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је, поводом тврдње председника Покрета слободних грађана Сергеја Трифуновића да му „мету на челу црта опозиција која ће бојкотовати изборе“, рекао да је то неодговорна и погрешна оцена која неће спустити тензије, него ће их подићи, а „требало би дувати у шерпу која ври“.